Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν την προμήθεια πυραύλων F-16 στην Ουκρανία - WSJ

Staff Sgt. Sheila deVera/US Department of Defense
Freepen.gr - Τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη που αναμένονται σύντομα στην Ουκρανία θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονους αμερικανικούς πυραύλους, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Το Κίεβο ζητούσε επί μήνες την παράδοση των F-16, καθώς η πολεμική του αεροπορία έχει ξεμείνει από παλαιά αεροσκάφη, παρά τις αναπληρώσεις από χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Πολωνία και η Σλοβακία. Ένα σημαντικό άλυτο ερώτημα ήταν με τι θα εξοπλίζονταν τα αμερικανικά αεροσκάφη, καθώς οι βάσεις των πυραύλων τους ήταν ασύμβατες με τα σχέδια της σοβιετικής εποχής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ουάσινγκτον θα παράσχει στο Κίεβο πυραύλους HARM, AMRAAM και Sidewinder, μαζί με κιτ καθοδήγησης. Όλοι αυτοί βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία με τον αμερικανικό στρατό.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε σε θέση να προμηθεύσουμε όλα αυτά [τα όπλα], τουλάχιστον τις κρίσιμες ποσότητες που χρειάζονται», δήλωσε ο ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος στην Journal την Τρίτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail