Επίκειται η μεταφορά ολλανδικών F-16 στην Ουκρανία

pixabay / ingewallumrod
Freepen.gr - Η υπηρεσιακή ολλανδική κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για την αναμενόμενη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία πριν από την αποχώρησή της από την εξουσία, όπως είπαν οι νομοθέτες.

Η Ολλανδία είναι μέρος μιας ομάδας ευρωπαϊκών χωρών που έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν στρατιωτικά αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής από τους στόλους τους στο Κίεβο. Το πρώτο από τα 24 F-16 που έχει υποσχεθεί η ολλανδική κυβέρνηση θα μεταφερθεί "σύντομα", σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε στο κοινοβούλιο η απερχόμενη υπουργός Άμυνας Κάιζα Όλονγκρεν.

Η αλληλογραφία ενημέρωνε τους νομοθέτες πως έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες για τη δωρεά. Οι βουλευτές θα ενημερωθούν για την πρόοδο της μεταφοράς εμπιστευτικά, ανέφερε η Ollongren στην επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η θητεία της ως υπουργού Άμυνας έχει πλέον λήξει, με τον πρωθυπουργό Ντικ Σούφ και το υπουργικό του συμβούλιο να αναλαμβάνουν την εξουσία την Τρίτη. Η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε μετά από μήνες συνομιλιών συνασπισμού μετά από εκλογές τον περασμένο Νοέμβριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail