Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα εγκατασταθούν στην Ουκρανία - Λευκός Οίκος

pixabay / Netloop
Freepen.gr - Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα μεταφερθούν από τη Δύση στο Κίεβο θα εδρεύουν στο εσωτερικό της Ουκρανίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

"Τα αεροσκάφη F-16 θα εδρεύουν στην Ουκρανία", δήλωσε.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε λεπτομέρειες όταν ρωτήθηκε αν τα F-16 που θα βρίσκονται στην κατοχή της Ουκρανίας θα απογειώνονται από βάσεις του ΝΑΤΟ όταν επιχειρούν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Ο Σάλιβαν αρνήθηκε να πει πόσα μαχητικά αεροσκάφη θα μεταφερθούν συνολικά στο Κίεβο και πότε ακριβώς θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πολεμικές αποστολές.

"Αυτά είναι πράγματα που δεν μπορώ να μοιραστώ για επιχειρησιακούς λόγους. Αυτό που έχουμε πει είναι ότι η μεταφορά βρίσκεται σε εξέλιξη και πως οι Ουκρανοί πιλότοι θα επιχειρούν στο θέατρο των μαχών αυτό το καλοκαίρι με F-16", είπε.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο εξοπλισμός αυτός θα βοηθήσει το Κίεβο "να υπερασπιστεί τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή και επίσης την Ουκρανία καθώς επιδιώκει στην πορεία να ανακτήσει εδάφη".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail