Τα ρωσικά πλήγματα δεν αφήνουν χώρο για τα μαχητικά F-16 του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Freepen.gr - Το Κίεβο εξακολουθεί να περιμένει τα πολύτιμα μαχητικά F-16. Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ δεν έχουν έρθει ακόμη στην Ουκρανία, αλλά ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να προστατεύσει τις στρατηγικής σημασίας υποδομές στα αεροδρόμια, γράφει το southfront.press.

Μόνο τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, η ουκρανική πολεμική αεροπορία υπέστη σοβαρές απώλειες ως αποτέλεσμα μιας σειράς ρωσικών χτυπημάτων ακριβείας στα στρατιωτικά αεροδρόμια σε διάφορες περιοχές.

Την 1η Ιουλίου, πολλά κύματα ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων έπληξαν το αεροδρόμιο Mirgorod στην περιοχή της Πολτάβα. Οι Ουκρανοί πιλότοι δεν πρόλαβαν να απογειώσουν τα αεροσκάφη μετά την πρώτη επίθεση, με αποτέλεσμα οι απώλειες να αυξηθούν. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε επίσημα πως τα ομαδικά πλήγματα κατέστρεψαν πέντε και προκάλεσαν ζημιές σε άλλα δύο ουκρανικά Su-27. Η επίθεση συντονίστηκε από ρωσικό αναγνωριστικό UAV που επιχειρούσε σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 χιλιομέτρων από τα ρωσικά σύνορα και πέρασε απαρατήρητο από την ουκρανική αεράμυνα.

Την επόμενη ημέρα, το αεροδρόμιο δέχθηκε νέα επίθεση. Η ουκρανική πολεμική αεροπορία έχασε τουλάχιστον ένα ελικόπτερο.

Στις 3 Ιουλίου, ένα ρωσικό πλήγμα ακριβείας Iskander έπληξε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Dolgintsevo στην περιοχή Dnipropetrovsk. Καταστράφηκαν αεροσκάφη Mig-29 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, εναέριοι πύραυλοι και οχήματα της υπηρεσίας μηχανικού αεροπορίας.

Η καταστροφή των εναπομεινάντων αεροσκαφών και οι ζημιές στα ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια αποσκοπούν κυρίως στο να εμποδίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να εξαπολύσουν πλήγματα στο ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας και των νέων περιοχών. Παρά τη μεγάλη υποστήριξη που παρέχεται από το ΝΑΤΟ, όπως τα δεδομένα πληροφοριών και οι προηγμένοι πύραυλοι εκτόξευσης από αέρος.

Όλα τα πλήγματα ήταν στενά συντονισμένα και οι ζημιές επιβεβαιώθηκαν από τα πλάνα των ρωσικών αναγνωριστικών UAV. Οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν να σχεδιάζουν ψεύτικα αεροσκάφη στο έδαφος σε μια προσπάθεια να μπερδέψουν τον εχθρό- αλλά αυτό δε βοήθησε. Οι μακροχρόνιες κοντινές αναγνωριστικές επιχειρήσεις των ρωσικών UAV πάνω από τις στρατηγικής σημασίας εχθρικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν αφήνουν στους Ουκρανούς καμία πιθανότητα να κρύψουν τα αεροσκάφη τους.

Άλλοι σημαντικοί στόχοι των ρωσικών χτυπημάτων τις τελευταίες ημέρες περιελάμβαναν μεγάλες στρατιωτικο-βιομηχανικές εγκαταστάσεις στις πίσω περιοχές. Στις 3 Ιουλίου, αρκετές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις δέχθηκαν επίθεση από ρωσικά UAV καμικάζι και πυραύλους στο Ντνίπρο. Τουλάχιστον δέκα εκρήξεις βροντοφώναξαν στην πόλη. Αρκετά πλήγματα κατέστρεψαν τα εργαστήρια του τοπικού εργοστασίου κατασκευής μηχανών Yuzhny, το οποίο κάλυπτε τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού. Πρόκειται για μια από τις κύριες ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που παρήγαγε πυραύλους και UAV, καθώς και επισκεύαζε κατεστραμμένο εξοπλισμό.

Τα μαζικά ρωσικά πλήγματα δεν σταματούν. Τη νύχτα της 4ης Ιουλίου, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια σειρά εκρήξεων σε τρεις περιοχές στα μετόπισθεν, συμπεριλαμβανομένων των Chernihiv, Sumy και Zhytomyr.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail