Η FSB ματαιώνει την απόπειρα των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών να καταλάβουν βομβαρδιστικό Tu-22M3 στο εξωτερικό

Freepen.gr - Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας απέτρεψε απόπειρα των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας να πραγματοποιήσουν επιχείρηση αεροπειρατείας ενός βομβαρδιστικού Tu-22M3 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στο εξωτερικό, ανακοίνωσε το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της υπηρεσίας.

"Η FSB ματαίωσε άλλη μια απόπειρα των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση για την αεροπειρατεία στο εξωτερικό στρατηγικού βομβαρδιστικού μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3 VKS της Ρωσίας κι αποκάλυψε την εμπλοκή των υπηρεσιών πληροφοριών των χωρών του ΝΑΤΟ στην προετοιμασία και την υλοποίησή της", - διευκρινίζεται στο Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της υπηρεσίας.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση για την αεροπειρατεία του πυραυλοφόρου, σχεδίαζαν να στρατολογήσουν έναν Ρώσο στρατιωτικό πιλότο και να τον παρακινήσουν να πετάξει και να προσγειώσει το αεροσκάφος στο ουκρανικό έδαφος. Για το σκοπό αυτό, στον πιλότο προσφέρθηκε χρηματική αμοιβή και ιταλική υπηκοότητα.

"Κατά τη διάρκεια του επιχειρησιακού παιχνιδιού, οι Ρώσοι αξιωματικοί της αντικατασκοπείας απέκτησαν πληροφορίες που βοήθησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να επιφέρουν ήττα με πυρά στο αεροδρόμιο Ozernoye της AFU", πρόσθεσε η FSB.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail