Αναλυτής αξιολόγησε τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Gazprom και της Ινδίας

RIA Novosti / Alexander Galperin
Freepen.gr - Η αγορά της Ινδίας είναι πολλά υποσχόμενη για τους Ρώσους παραγωγούς φυσικού αερίου, αλλά οι προκλήσεις ξεκινούν από τη γεωγραφία - είναι δύσκολο να γίνει μια μεγάλης κλίμακας κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου μήκους πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων, αλλά η Gazprom μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο τεχνολογικής συνεργασίας με ινδικές εταιρείες για την κατασκευή αγωγών, σταθμών συμπίεσης και σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου, δήλωσε ο Σεργκέι Καπιτόνοφ, αναλυτής του Κέντρου Έργων Ενεργειακής Μετάβασης και ESG της Skoltekh, σε σχόλιό του στο RIA Novosti.

Η είσοδος στις νέες ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Νότιας Ασίας είναι πολλά υποσχόμενη για τη Ρωσία, διότι εκεί προβλέπονται «πολύ καλοί ρυθμοί αύξησης της ζήτησης», δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

«Αυτή τη στιγμή, η Ινδία καταναλώνει λίγο πάνω από 60 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Αυτό είναι πολύ χαμηλό για μια τόσο τεράστια χώρα. Συγκριτικά, η Γερμανία, με πληθυσμό περίπου 80 εκατομμυρίων, καταναλώνει περισσότερα - 76 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα μέχρι το τέλος του 2023», ανέλυσε.

Ταυτόχρονα, για τις εισαγωγές της, η Ινδία εξαρτάται πλήρως από το υγροποιημένο φυσικό αέριο, το οποίο είναι πιο ακριβό από το αέριο του αγωγού, λιγότερο αξιόπιστο και απαιτεί ισχυρή υποδομή - την κατασκευή τερματικών επαναεριοποίησης εντός της χώρας κ.λπ., συνέχισε ο Kapitonov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail