Iwo Jima 2.0: Τι ιστορία λέει αυτή η εικόνα;

Photo: Public domain
Η φωτογραφία Iwo Jima 2.0, που απαθανατίζει τη γροθιά του Τραμπ να επιβιώνει από μια απόπειρα δολοφονίας, έχει κατακλύσει τον κόσμο - δημιουργώντας τα πάντα, από ένα τσουνάμι από μιμίδια στο Weibo της Κίνας μέχρι νέα anime στην Ιαπωνία. Για να μην αναφέρουμε τον κατακλυσμό από καπέλα και μπλουζάκια.

Pepe Escobar - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή η προσεκτικά συνθετική φωτογραφία αλλάζει τα πάντα - με περισσότερους από έναν τρόπους. Ας επιδοθούμε λοιπόν σε μια πρώτη προσπάθεια να την αποδομήσουμε.

Ξεκινάμε με τους μεγάλους χαμένους. Ο συνδυασμός που τρέχει το στήσιμο του τηλεβόα/ακουστικού του Crash Test Dummy αποτελείται ουσιαστικά από τους Mike Donilon, Steve Richetti, Bruce Reed και Ted Kaufman.

Κυβερνητικοί λειτουργοί όπως ο Jake Sullivan και ο Little Blinkie, από την πλευρά τους, τοποθετούνται στην καρδιά αυτού που είναι γνωστό στην Ουάσινγκτον ως «διυπηρεσιακή» ρακέτα, που περιγράφεται καλύτερα ως The Blob.

Ο ανεκτίμητος Alastair Crooke έχει εξηγήσει πώς οι διαβουλεύσεις του Sullivan και του Little Blinkie «εξαπλώνονται μέσα από ένα πλέγμα αλληλένδετων “συμπλεγμάτων” που περιλαμβάνει το Στρατιωτικό Βιομηχανικό Σύμπλεγμα, τους ηγέτες του Κογκρέσου, τους μεγάλους δωρητές, τη Wall Street, το Υπουργείο Οικονομικών, τη CIA, το FBI, μερικούς κοσμοπολίτες ολιγάρχες και τους πρίγκιπες του κόσμου της ασφάλειας-κατασκοπείας».

Ωστόσο, το βασικό - αόρατο - σημείο είναι ποιος λέει στον Σάλιβαν και στον Μπλίνκι τι να κάνουν.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πραγματικά κάνουν κουμάντο: οι Μεγάλες Οικογένειες και οι Μεγάλοι Δωρητές - το παλιό χρήμα και κυρίως το νέο χρήμα (όπως οι αόρατοι μέτοχοι της Vanguard).

Είναι όλοι έκπληκτοι. Ποτέ δεν πίστευαν ότι θα έφτανε σε αυτό το φιάσκο - ακόμη και αν ο Τζο Μπάιντεν επιλέχθηκε ρητά γι' αυτό που είναι: ένας άξεστος, διεφθαρμένος, εύκολα χειραγωγούμενος λακές και επικεφαλής μιας εγκληματικής οικογένειας. Όλοι όσοι βρίσκονται σε θέση πραγματικής εξουσίας ήξεραν πως θα γινόταν ζόμπι εδώ και καιρό.

Υπάρχει έντονη συζήτηση σε όλη τη Beltway σχετικά με το πόσες φατρίες βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους μέσα στη σταγόνα των Δημοκρατικών.

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις:

1. Η εγκληματική οικογένεια Μπάιντεν - από την οποία εξαρτώνται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με άνετες δουλειές και παχυλούς μισθούς.

2.Η κατεξοχήν δημοτική μηχανή - μια «εκτεταμένη οικογένεια» άλλων δεκάδων χιλιάδων που θα χάσουν άσχημα, σε εκλογές ή επανεκλογές, σε περίπτωση ενός Τραμπ 2.0. Αυτοί είναι που θέλουν να πετάξουν τον Crash Test Dummy κάτω από το - συνταξιοδοτικό σπίτι - λεωφορείο και να τον αντικαταστήσουν με έναν Dem που ελπίζουν και προσεύχονται να κερδίσει (η νούμερο ένα υποψήφια είναι η υπερ-ανίκανος Kamala Harris).

Περιττό να προσθέσω πως αυτές οι δύο παρατάξεις βρίσκονται όχι μόνο σε φαύλο θερμό πόλεμο μεταξύ τους αλλά και σε πόλεμο με...

3. Αυτούς που πραγματικά έχουν σημασία: το πραγματικό Βαθύ Κράτος - από την «κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών» μέχρι τους ιστούς που υφαίνονται μέσα στη CIA και το FBI. Αυτή είναι η κολασμένη μηχανή που στην πραγματικότητα έδωσε τον Λευκό Οίκο στο πιάτο στον Μπάιντεν το 2020.

Ο δημοκράτης Τσακ Σούμερ κάποτε διακήρυξε περίφημα: αν σταθείς απέναντι σε αυτή την παράταξη, έχουν «Έξι τρόπους από την Κυριακή» για να σε πιάσουν, να σε καταστρέψουν ή να σε καθαρίσουν. Με πλήρη ατιμωρησία.

Εισάγετε έξι τρόπους από την Κυριακή

Αυτό λοιπόν μπορεί να συμβεί στη συνέχεια - πολύ πέρα από το Iwo Jima 2.0 και την ακαταμάχητη έλξη του ψηφοδελτίου Τραμπ-Βανς. Αν το Βαθύ Κράτος δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου, μπορεί να βρει Έξι Τρόπους από την Κυριακή για να τις ακυρώσει, επικαλούμενο μια «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Τα πάντα είναι δυνατά - από την τρομοκρατία με ψεύτικη σημαία μέχρι τον πόλεμο.

Προεκτείνοντας μια αρκετά ψύχραιμη ανάλυση από έναν ραγισμένο εμπειρογνώμονα fintech στο Βερολίνο, είναι δυνατόν να χαρακτηρίσουμε τη διακομματική διευθέτηση του Κόμματος Πολέμου στο Blob ως δύο πραγματικές μαφιόζικες επιχειρήσεις που μάχονται για ένα Εξαιρετικόιστάν στο χείλος της αβυσσαλέας χρεοκοπίας - και που αναγκάζεται να επιλέξει τους τελικούς του Αιώνιους Πολέμους.

Η φράξια Έξι Τρόποι από την Κυριακή είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους - χρησιμοποιώντας κάθε αυτοκρατορικό μέσο - για να κατακτήσει αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί Ελ Ντοράντο στο μαύρο χώμα της Νοβοροσίας, οι πόροι του οποίου θα μπορούσαν να της αγοράσουν, ίσως, άλλα 50 χρόνια εξουσίας.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα MAGA δεν ενδιαφέρεται για αυτές τις Σλαβικές χώρες και είναι πεπεισμένη ότι η πραγματική υπαρξιακή απειλή είναι το Μεσαίο Βασίλειο. Και  η ομάδα MAGA πιστεύει επίσης πως «κάτι πρέπει να γίνει» για το Ιράν.

Η αυτοκρατορία - του Χάους - τυχαίνει να διοικείται υπό μια αρκετά ιδιότυπη διακυβέρνηση, στην οποία ένα πολύ περίπλοκο σύστημα ψηφοφορίας αποφασίζει ποια ομάδα αποκτά πρόσβαση στα μέσα για την επιδίωξη της εμμονής της.

Όσο υπήρχε αρκετός χρυσός στα θησαυροφυλάκια της Αυτοκρατορίας - παράνομα ιδιοποιημένος ή όχι - οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην Κατοχή της Εξουσίας χωρίς ιδιαίτερη φασαρία.

Αλλά μετά όλοι αυτοί οι Αιώνιοι Πόλεμοι που χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια ενάντια σε στρατιωτικά ασήμαντους αντιπάλους άρχισαν να έχουν το τίμημά τους. Και οι οικονομικοί καιροί τώρα είναι πραγματικά, πραγματικά δύσκολοι.

Το αυτοκρατορικό σύστημα ψηφοφορίας έχει ένα εξαιρετικά παράξενο χαρακτηριστικό: υπό περίπου ίση συμμετοχή των ψηφοφόρων σε κάθε ομάδα, οι ψήφοι που ρίχνονται σε μόλις πέντε πόλεις σε πέντε πολιτείες στη μεσοδυτική Heartland καθορίζουν στην πραγματικότητα την τύχη αυτών των μειούμενων αυτοκρατορικών πόρων για τους οποίους οι δύο κύριες ομάδες μάχονται σκληρά.

Η ομάδα Six Ways from Sunday τυχαίνει να ελέγχει την ψηφοφορία σε αυτές τις πέντε πόλεις.

Ήδη στις προηγούμενες εκλογές, η ομάδα Six Ways from Sunday πρόλαβε μια σίγουρη νίκη της ομάδας MAGA στο Heartland με 10 εκατομμύρια ψήφους, οι περισσότερες από τις οποίες δόθηκαν με φορτηγά πλαστών ψηφοδελτίων σε αυτές τις πέντε πόλεις, καθώς και με σχετική ηλεκτρονική παραποίηση.

Αυτό που βλέπει τώρα ξεκάθαρα η ομάδα MAGA είναι η δυνατότητα να αρπάξει τελικά αυτές τις πέντε πόλεις σε πέντε πολιτείες.

Και όμως, 10 εκατομμύρια επιπλέον ψήφοι και η προσπάθεια να κατακτήσει αυτές τις πέντε πολιτείες μπορεί να μην είναι αρκετή απέναντι στην τεράστια μηχανή απάτης.

Έτσι, το 2024 το MAGA υπολογίζει ότι πρέπει να κερδίσει άλλες πέντε πολιτείες που τυπικά κλίνουν προς το σύμπαν των Έξι Τρόπων από την Κυριακή, και να κερδίσει με πλεόνασμα τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ψήφων για να προλάβει την σχεδόν βέβαιη μαζική απάτη.

Εδώ είναι που έρχεται το Iwo Jima 2.0 - διαμορφώνοντας γραφικά το εισιτήριο για μια συντριπτική νίκη.
Το Six Ways from Sunday μπορεί να είναι πέρα από ζαλισμένο και μπερδεμένο στην παρούσα πυρακτωμένη συγκυρία. Το ερώτημα του τρισεκατομμυρίου δολαρίων είναι: πώς θα αλλάξουν το αφήγημα και θα ανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων;

Έκαναν το θανάσιμο λάθος να επιλέξουν ως υποψήφιό τους έναν κινούμενο νεκρό. Αντίθετα, το MAGA παρελαύνει με την πεμπτουσία του ναρκισσιστή σούπερ σταρ της ποπ, τώρα υπερφορτισμένο και αναζωογονημένο και με παγκόσμια απήχηση.

Φαίνεται ότι η κατολίσθηση είναι αναπόφευκτη. Οι Έξι Τρόποι από την Κυριακή είναι βυθισμένοι στον απόλυτο πανικό - γνωρίζοντας πως είναι έτοιμοι να χάσουν τον έλεγχο.

Ωστόσο, τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμα. Τρεισήμισι μήνες είναι μια γαλαξιακή αιωνιότητα στην πολιτική. Και ένα στριμωγμένο Six Ways from Sunday είναι έτοιμο να βρυχηθεί με μεγαλύτερη αγριότητα από ποτέ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail