Η Πελόζι το κλειδί για την αποχώρηση του Μπάιντεν - NBC

pelosi.house.gov
Freepen.gr - Η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να πιέσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα για το 2024, προειδοποιώντας τον για τις συνέπειες που θα είχε η συνέχιση της εκστρατείας του, μετέδωσε τη Δευτέρα το NBC, επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές του NBC, η Πελόζι διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο να « παροτρύνει διακριτικά» τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητα. Ενώ η Πελόζι δεν κάλεσε δημοσίως τον Μπάιντεν να παραιτηθεί, «εργάστηκε αθόρυβα και μεθοδικά» στο παρασκήνιο, ανέφεραν οι πηγές. Η Πελόζι φέρεται να μίλησε σε δεκάδες νομοθέτες της βάσης και τους προέτρεψε να «μιλήσουν κατά συνείδηση» για την υποψηφιότητα του Μπάιντεν.

Τρεις πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο πως κάθε φορά που το θέμα της αποχώρησης του Μπάιντεν από την κούρσα άρχιζε να χάνει τη δυναμική του, η Πελόζι ήταν εκείνη που «φούντωνε τις φλόγες» για να το αναζωπυρώσει.

«Νομίζω ότι η Πελόζι συνεχίζει να δείχνει πως είναι μια μάστορας της πολιτικής τακτικής», ανέφερε ένας σύμβουλος της ηγεσίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Αυτό το κύμα την Παρασκευή των μελών που ζητούσαν να παραιτηθεί (ο Μπάιντεν) ήταν έργο της Νάνσι», δήλωσε στο NBC ένας άλλος Δημοκρατικός που μίλησε με την Πελόζι την περασμένη εβδομάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail