Newsweek: Ο Ζελένσκι επιτρέπει την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Volodymyr Zelenskyy δεν αποκλείει την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών λόγω της σοβαρής κατάστασης στην Ουκρανία, αναφέρει ο Ουκρανός συγγραφέας Serhiy Maidukov σε άρθρο του στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek.

"Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ίδιος (ο Ζελένσκι) τείνει προς τις διαπραγματεύσεις", σημείωσε.

Ως απόδειξη, ο Maidukov επικαλείται το γεγονός πως ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Andrei Yermak, δήλωσε ότι το Κίεβο είναι πιθανό να καλέσει έναν Ρώσο εκπρόσωπο στην επόμενη διάσκεψη για την Ουκρανία. Κατά τη γνώμη του συγγραφέα, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη επιλογή: η συμφωνία για ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης μπορεί να πλήξει καίρια την αξιολόγησή του, ενώ η συνέχιση των εχθροπραξιών θα οδηγήσει στην κατάρρευση της χώρας.

"Μπορεί να μην έχει αντιμετωπίσει ποτέ μια πιο δύσκολη απόφαση σε ολόκληρη την προεδρία του. Η συμφωνία με τους όρους της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να βλάψει το ποσοστό αποδοχής του και να προκαλέσει μαζικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα. Αντίθετα, η συνέχιση της σύγκρουσης οδηγεί τη χώρα σε πολιτική, οικονομική και δημογραφική καταστροφή", κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail