Πρώην Γερουσιαστής Μπλακ: Οι εκρήξεις του Nord Stream προκάλεσαν καταστροφικό πλήγμα στην ΕΕ

RIA Novosti / Maxim Blinov
Freepen.gr - Οι εκρήξεις στα «Nord Streams» επέφεραν καταστροφικό πλήγμα στην Ευρώπη και όχι στη Ρωσία, δήλωσε το πρώην μέλος της Γερουσίας της αμερικανικής πολιτείας της Βιρτζίνια και απόστρατος συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Μπλακ σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works του YouTube.

«Συμμετείχαμε σε αυτό (τις βομβιστικές επιθέσεις στο Nord Stream) για να προωθήσουμε την Ουκρανία στη σύγκρουση, όπως νομίζαμε. Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία δεν υπέφερε πολύ, αλλά είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία της Ευρώπης, έριξε τη Γερμανία σε ύφεση», είπε.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, που αποφάσισαν να κάνουν ένα από τα πιο φαινομενικά προκλητικά βήματα που έγιναν ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας, σαμποτάροντας τον αγωγό Nord Stream.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail