Οι κορυφαίοι στρατηγοί του Ισραήλ θέλουν κατάπαυση του πυρός - NYT

ΑFΡ / Israel Defense Forces

Freepen.gr - Δεκάδες ανώτεροι ισραηλινοί στρατηγοί θέλουν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία εκεχειρίας με τη Χαμάς, ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν για έναν πιθανό πόλεμο με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, ανέφεραν οι New York Times την Τρίτη.

Με τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς να εισέρχεται στον ένατο μήνα του, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) έχουν χάσει τουλάχιστον 674 στρατιώτες, οι προμήθειες σε βλήματα πυροβολικού είναι ελάχιστες και περίπου 120 Ισραηλινοί - νεκροί και ζωντανοί - παραμένουν όμηροι στη Γάζα.

30 ανώτεροι στρατηγοί που απαρτίζουν το Φόρουμ του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ θέλουν ο Νετανιάχου να επιτύχει κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς, ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως οι μαχητές θα παραμείνουν στην εξουσία στη Γάζα, ανέφεραν οι New York Times.

Σύμφωνα με έξι νυν και πρώην αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, πέντε από τους οποίους ζήτησαν ανωνυμία, οι στρατηγοί θέλουν χρόνο για να ξεκουράσουν τα στρατεύματά τους και να αποθηκεύσουν πυρομαχικά σε περίπτωση που ξεσπάσει χερσαίος πόλεμος με τη Χεζμπολάχ. Επιπλέον, οι στρατηγοί θεωρούν επίσης την εκεχειρία ως το καλύτερο μέσο για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων, σε αντίθεση με την επιμονή του Νετανιάχου ότι μόνο η "ολοκληρωτική νίκη" επί της Χαμάς θα φέρει τους αιχμαλώτους στο σπίτι τους.

"Ο στρατός υποστηρίζει πλήρως μια συμφωνία ομηρίας και κατάπαυσης του πυρός", δήλωσε στην εφημερίδα ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ Eyal Hulata.

"Πιστεύουν ότι μπορούν πάντα να επιστρέψουν και να εμπλακούν στρατιωτικά με τη Χαμάς στο μέλλον", συνέχισε. "Καταλαβαίνουν πως μια παύση στη Γάζα καθιστά πιο πιθανή την αποκλιμάκωση στον Λίβανο. Και έχουν λιγότερα πυρομαχικά, λιγότερα ανταλλακτικά, λιγότερη ενέργεια απ' ό,τι πριν - οπότε πιστεύουν επίσης ότι μια παύση στη Γάζα μας δίνει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε σε περίπτωση που ξεσπάσει ένας μεγαλύτερος πόλεμος με τη Χεζμπολάχ".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail