O Ούγγρος Όρμπαν ανακοινώνει νέα συμμαχία "Πατριώτες για την Ευρώπη" με Αυστριακούς και Τσέχους

Herbert Kickl (FPÖ), Andrej Babis (ANO) and Viktor Orbán (Fidesz) announce new right-wing coalition in Vienna. (Facebook)
Freepen.gr - Το Κόμμα των Ελευθέρων της Αυστρίας (FPÖ), το ΑΝΟ της Τσεχίας και το Fidesz της Ουγγαρίας σχημάτισαν νέο δεξιό συνασπισμό, όπως ανακοίνωσαν οι αντίστοιχοι ηγέτες των κομμάτων σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη την Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις και ο ηγέτης της αυστριακής αντιπολίτευσης Χέρμπερτ Κικλ δήλωσαν ότι η νέα συμμαχία ελπίζουν πως θα προσελκύσει και άλλους να συμμετάσχουν και θα γίνει η μεγαλύτερη εθνικόφιλη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Σήμερα δημιουργούμε έναν πολιτικό σχηματισμό που θα "σφυρηλατήσει" και πολύ γρήγορα θα γίνει η ισχυρότερη ομαδοποίηση και η μεγαλύτερη παράταξη της ευρωπαϊκής δεξιάς", δήλωσε ο Orbán.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός αναμένει ότι αυτό θα συμβεί μέσα σε λίγες ημέρες και στη συνέχεια "ο ουρανός θα είναι το όριο".

Ο Όρμπαν επεσήμανε πως η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ξεκάθαρη, ότι η ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να αλλάξει και πως η αλλαγή είναι απαραίτητη στην Ευρώπη.

Υπογράμμισε ότι σε 20 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κέρδισαν κόμματα που υποσχέθηκαν αλλαγή στους πολίτες.

Ο Ούγγρος ηγέτης αποκάλυψε ότι τα κόμματα υιοθέτησαν το μανιφέστο των Πατριωτών, το οποίο συνοψίζει τα ιδανικά και τους στόχους γύρω από τους οποίους οργανώνουν το έργο τους.

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε κρίση, το βάρος της μειώνεται και η απειλή της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης είναι συνεχής. Προειδοποίησε για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην πίσω αυλή της Ευρώπης, τον οποίο η ευρωπαϊκή φιλελεύθερη ελίτ δεν μπόρεσε να αποτρέψει να ξεσπάσει ή να σταματήσει.

"Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, καθώς θα παρουσιάσουμε την ομάδα των τριών κομμάτων και των εκπροσώπων τους, η οποία στοχεύει να επιφέρει μια πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 16 Ιουλίου. Θα είναι μια εποχή ελευθερίας, κυριαρχίας, ειρήνης, ευημερίας και αξιών", δήλωσε ο Herbert Kickl.

"Δεν θα παρακολουθήσουμε άπραγοι την ανάδυση ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους στο οποίο τα κοινοβούλια των κρατών μελών θα εκφυλίζονται σε ένα είδος φολκλόρ, όπου η κυριαρχία και η αυτοδιάθεση των επιμέρους κρατών θα είναι κενές φράσεις. Θέλουμε μια Ευρώπη που να αναδεικνύεται και πάλι και να αναπτύσσεται με υπερηφάνεια, αξίες, παραδόσεις και ποικιλομορφία", δήλωσε ο πρόεδρος του FPÖ. Πρόσθεσε ότι "η Ευρώπη δεν θέλει να αφεθεί στον Μακρόν, στη Φον ντερ Λάιεν ή σε κάποιο αριστερό πείραμα".

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Andrej Babiš τόνισε πως η περιβαλλοντική πολιτική της ΕΕ θα πρέπει να λαμβάνει περισσότερο υπόψη την οικονομική ανάπτυξη, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανταγωνιστικότητα της Κοινότητας. Πρέπει να βρεθούν τεχνικά ορθές, οικονομικά βιώσιμες και κοινωνικά δίκαιες λύσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail