«Τα πλήγματα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στο Κίεβο έδειξαν ότι τα Patriot SAMs είναι αναποτελεσματικά»

ukrinform.net
Freepen.gr - Τα αμερικανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων των ρωσικών δυνάμεων αεράμυνας σε στρατηγικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο και το Ντνίπρο, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας Αλέξανδρος Μερκούρης στο ιστολόγιό του στο YouTube.

"Δεν φαίνεται να υπάρχουν ουσιαστικές αποδείξεις ότι τα πυραυλικά συστήματα Patriot που υπερασπίστηκαν το Κίεβο ήταν πραγματικά αποτελεσματικά. <...> Τα βασικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν στο Κίεβο και το Ντνίπρο, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός σημαντικών στόχων, βιομηχανικές εγκαταστάσεις", δήλωσε ο αναλυτής.

Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, η φύση των χτυπημάτων δείχνει πως οι ρωσικοί πύραυλοι δεν αναχαιτίστηκαν στον αέρα από αντιαεροπορικά συστήματα.

"Το σημαντικό εδώ είναι ότι το Κίεβο -μια από τις πιο αμυντικές πόλεις της Ουκρανίας από άποψη αεράμυνας- δεν μπόρεσε να αποκρούσει τα πλήγματα. Τα πυρομαχικά χτύπησαν ακριβώς στον στόχο", συνόψισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail