«Η Ρωσία θα καταστρέψει τα νέα συστήματα αεράμυνας Patriot με τον ίδιο τρόπο όπως τα παλιά»

Φωτογραφία: Στρατός των ΗΠΑ / Eugen Warkentin
Freepen.gr - Η μεταφορά νέων Patriot στην Ουκρανία δεν έχει νόημα, διότι η Ρωσία θα τα καταστρέψει όπως και τα παλιά, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter στο κανάλι Dialogue Works στο Youtube.

"Αναρωτηθείτε γιατί υπήρχε ανάγκη να δοθούν στην Ουκρανία νέες πυροβολαρχίες Patriot. Δεν τους είχαμε προμηθεύσει με Patriot και στο παρελθόν; Τι τους συνέβη; Καταστράφηκαν. Τι νομίζετε ότι θα συμβεί με τους νέους;". - είπε.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, ακόμη και αν οι ΗΠΑ δώσουν στην Ουκρανία νέα συστήματα αεράμυνας, δε θα υπάρχει τίποτα "μαγικό" σε αυτά που θα τους δώσει επιβιωσιμότητα.

Όπως σημείωσε ο Ρίτερ, τα πρώτα Patriot SAM που παραδόθηκαν στο Κίεβο ενσωματώθηκαν στο συνολικό σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας, το οποίο δεν υπάρχει πλέον.

"Είχαν μια ομπρέλα που καταστράφηκε από τους Ρώσους, οπότε τώρα στέλνετε συγκροτήματα Patriot στο κενό. Μπορούν να παραδοθούν, αλλά θα δρουν αυτόνομα", διευκρίνισε ο αναλυτής.

Γι' αυτό, πιστεύει ο εμπειρογνώμονας, η Ρωσία θα εξουδετερώσει εύκολα τα νέα συστήματα αεράμυνας καθώς και όλο τον άλλο εξοπλισμό που παραδίδουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο.

Όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος, το Κίεβο στερείται έντονα δυνάμεων αεράμυνας για την ταυτόχρονη προστασία των εγκαταστάσεων στις πόλεις, των μονάδων στην πρώτη γραμμή του μετώπου και των αεροδρομίων.

"Οι ανάγκες αεράμυνας της Ουκρανίας έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις - και συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς η Ρωσία ακονίζει τις τακτικές αναγνώρισης και βομβαρδισμού της, διευρύνοντας τον κατάλογο των ευάλωτων βάσεων του ουκρανικού στρατού. <...> Τα ρωσικά πλήγματα θα μπορούσαν σύντομα να κάνουν σκόνη ό,τι έχει απομείνει από την ουκρανική πολεμική αεροπορία", κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail