Κανένας Patriot δε σώζει την Ουκρανία από τα ρωσικά χτυπήματα

Freepen.gr - Η Δύση αναζητά εσπευσμένα νέα συστήματα αεράμυνας για να τα στείλει στην Ουκρανία, ενώ ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τα καταστροφικά πλήγματα σε όλη τη χώρα., γράφει το southfront.press.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη χορήγηση ενός ακόμη πακέτου στρατιωτικής βοήθειας ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται επισήμως για την 61η δόση που στέλνουν οι Αμερικανοί στο Κίεβο από τον Αύγουστο του 2021. Το Κίεβο το χαρακτήρισε "πολύ ισχυρό" και επίκαιρο.

Το νέο πακέτο περιελάμβανε ένα ακόμη σύστημα Patriot και πυρομαχικά για άλλα οπλικά συστήματα αμερικανικής κατασκευής που βρίσκονται σε υπηρεσία με τον ουκρανικό στρατό, καθώς και βλήματα πυροβολικού και διάφορα όπλα.

Κάθε ακριβό Patriot που προμηθεύεται από το ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για τον ουκρανικό στρατό, παρά το γεγονός πως αυτά τα συστήματα αεράμυνας δεν έγιναν game changer και καταστρέφονται γρήγορα από τους ρωσικούς πυραύλους.

Η ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας αποτελεί πονοκέφαλο για τους πολεμοκάπηλους του ΝΑΤΟ, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να προμηθεύσουν τα αεροσκάφη τους στην εμπόλεμη χώρα. Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχουν αποδείξει τα πολυάριθμα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ που έχουν παρασχεθεί, είναι η χαμηλή αποτελεσματικότητά τους.

Ένα άλλο κύμα ρωσικών επιθέσεων έφτασε στις ουκρανικές μετόπισθεν περιοχές τη νύχτα της 12ης Ιουλίου.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε επίσημα ότι φέρεται να καταστράφηκαν και τα 5 Kh-101 και 11 από τα 19 UAV που εκτόξευσαν οι ρωσικές δυνάμεις. Οι αριθμοί που δόθηκαν από τους Ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους είναι, ωστόσο, δύσκολο να γίνουν πιστευτοί, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό των ψεμάτων τους στο παρελθόν.

Οι ρωσικές επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναφέρθηκαν στο διαβόητο αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsk. Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προστατεύσουν το στρατηγικής σημασίας στρατιωτικό αεροδρόμιο με μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεων αεράμυνας και συγκεκριμένες υποδομές προκειμένου να αναπτύξουν εκεί δυτικά αεροσκάφη, αλλά τα συνεχή ρωσικά πλήγματα ακυρώνουν όλες τις προσπάθειες.

Περισσότερες ρωσικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναφέρθηκαν στα αεροδρόμια της Βίννιτσα και του Τσερνίχοφ. Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν σε όλη τη χώρα και συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εν μέσω των ψεμάτων του Κιέβου για τις ψεύτικες νίκες και τα υποτιθέμενα ρωσικά εγκλήματα κατά των αμάχων, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπολύουν καθημερινά πλήγματα ακριβείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε εδάφη που ελέγχονται από το καθεστώς του Κιέβου. Τα ρωσικά πλήγματα στοχεύουν επίσης την ενεργειακή και υλικοτεχνική υποδομή της Ουκρανίας που χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς, καθώς και σε βιομηχανικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην παραγωγή όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Από την άλλη πλευρά, οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας οπλισμένες με συστήματα του ΝΑΤΟ συχνά προκαλούν μεγάλες ζημιές στις πολιτικές υποδομές της χώρας. Οι πύραυλοι που εκτοξεύουν οι Ουκρανοί καταστρέφουν κτίρια κατοικιών, καταστήματα, νοσοκομεία κ.λπ. Η πρόσφατη αιματηρή πρόκληση σε νοσοκομείο για παιδιά στο Κίεβο ήταν ένα σαφές παράδειγμα. Οι πολιτικές συνέπειες και ο θόρυβος που προκάλεσε το χτύπημα στα μέσα ενημέρωσης δημιουργούν αμφιβολίες ότι ο νορβηγικός πύραυλος NASAMS απέτυχε κατά λάθος, μάλλον θα μπορούσε να είχε στοχεύσει σκόπιμα την περιοχή ακριβώς κοντά στο νοσοκομείο παιδιών για να φέρει στο Κίεβο περισσότερη δυτική υποστήριξη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail