Η Τουρκία ζήτησε από το Ιράν να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στο PKK

pixabay / Konevi
Freepen.gr - Η Τουρκία απαίτησε από το Ιράν να μην προμηθεύει όπλα στο απαγορευμένο στη χώρα Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και να μην παρεμβαίνει στην στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας κατά των ένοπλων κουρδικών σχηματισμών, ανέφερε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak επικαλούμενη πηγές.

Νωρίτερα, η εφημερίδα είχε αναφερθεί στην προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων στο PKK στο Ιράκ από τις ΗΠΑ και το Ιράν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τουρκική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στον στρατό να καταστρέψει κάθε παράδοση όπλων στους Κούρδους μαχητές.

"Την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράν στη Sulaymaniyah (Ιράκ). Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και των δυνάμεων ασφαλείας. Ζητήθηκε από το Ιράν να σταματήσει τις προμήθειες προς το PKK και προσφέρθηκε συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης", γράφει το δημοσίευμα.

Αναφέρεται ότι Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν είχαν κάνει καμία παράδοση στο PKK.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail