Politico: Η Δύση ετοιμάζει «τιμωρία» για τον Όρμπαν μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία

RIA Novosti / ΡΟΟL
Freepen.gr - Οι χώρες της ΕΕ ενδέχεται να απαντήσουν στην επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα μποϊκοτάροντας τις συναντήσεις των υπουργών του οργανισμού που διοργανώνει η Βουδαπέστη, αναφέρει το Politico.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της Ουγγαρίας στην ΕΕ, Balint Odor, αντιμετώπισε σκληρή κριτική από τους συναδέλφους του σε μια κλειστή δίωρη συνεδρίαση. Ένας από τους συμμετέχοντες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του πρωτοφανείς.

"Αρκετοί πρεσβευτές της ΕΕ απείλησαν (την Ουγγαρία. - σ.σ.) με "πραγματικές συνέπειες" εάν ο Όρμπαν συνεχίσει την τρέχουσα πορεία του", δήλωσαν δύο άλλοι διπλωμάτες της ΕΕ. <...> Η πιο επείγουσα επιλογή μπορεί να είναι το μποϊκοτάζ των άτυπων υπουργικών συναντήσεων που διοργανώνει η Βουδαπέστη", ανέφερε το άρθρο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους, ορισμένοι πρεσβευτές την Τετάρτη είχαν ήδη ταχθεί υπέρ του μποϊκοτάζ της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στα τέλη Αυγούστου. Στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ουγγαρία την Τρίτη συμμετείχαν μόλις επτά από τις 27 χώρες της συνομοσπονδίας, χωρίς να υπολογίζονται οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης, σημειώνει το Politico.

Οι δημοσιογράφοι δήλωσαν πως ο Όρμπαν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμη χειρότερες συνέπειες εάν συνεχίσει να κάνει δουλειές με πολιτικούς που δεν είναι αποδεκτοί από τις Βρυξέλλες.

"Δεδομένης της ραγδαίας κλιμάκωσης της κατάστασης γύρω από τη Βουδαπέστη τις δύο πρώτες εβδομάδες της προεδρίας του, κανείς δεν αποκλείει περαιτέρω αντίσταση από τις Βρυξέλλες εάν ο Όρμπαν περάσει νέες κόκκινες γραμμές, όπως οι συναλλαγές του με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ", προειδοποίησε το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail