Reuters: Η Ρωσία θα απαντήσει στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων αναπτύσσοντας δικούς της

Ναυτικό των ΗΠΑ / Ειδικός Μαζικής Επικοινωνίας 3ης Τάξης Ford Williams
Freepen.gr - Η Ρωσία θα μπορούσε να απαντήσει στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία αναπτύσσοντας στρατηγικούς πυραύλους με στόχο τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε στο Reuters ο Ulrich Kühn, αναλυτής στο Ινστιτούτο Μελετών Ειρήνης και Ασφάλειας.

«Από την σκοπιά της Ρωσίας, εάν αναπτύξετε τέτοιου είδους όπλα στην Ευρώπη, μπορούν να δημιουργήσουν ένα στρατηγικό αποτέλεσμα (απειλή) - για τα ρωσικά κέντρα διοίκησης, για τα πολιτικά κέντρα στη Ρωσία, για τα αεροδρόμια, τους διαδρόμους όπου αναπτύσσονται ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Σύμφωνα με τον Kuehn, η Ρωσία θα μπορούσε να απαντήσει στην ανάπτυξη των αμερικανικών πυραύλων με την ανάπτυξη νέων κεφαλών με στόχο το αμερικανικό έδαφος. Παράλληλα, όπως σημειώνει το Reuters, η εμφάνιση αμερικανικών όπλων στο γερμανικό έδαφος δε δίνει στην Ουάσινγκτον κανένα στρατηγικό πλεονέκτημα.

«Αυτό τροφοδοτεί τις ήδη υψηλές εντάσεις και προκαλεί ένα περαιτέρω σπιράλ κλιμάκωσης», αναφέρει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail