Η Ινδία επιθυμεί ταχύτερη παράδοση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400

Photo: function.mil.ru by Ministry of Defence of the Russian Federation, CC BY 4.0
Η Ινδία θέλει η Ρωσία να επιταχύνει τις παραδόσεις των συστημάτων αεράμυνας S-400

Freepen.gr - Η τέταρτη και η πέμπτη μεραρχία των S-400 θα παραδοθούν στο Νέο Δελχί το 2026 αντί για το 2024, αναφέρει η εφημερίδα The Times of India. Η σύμβαση υπεγράφη το 2018.

Η Ινδία ζήτησε από τη Ρωσία να επιταχύνει την παράδοση των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400, αναφέρει το πρακτορείο ANI.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, υπήρξε καθυστέρηση στις παραδόσεις: η τέταρτη και η πέμπτη μεραρχία των συστημάτων πρέπει να μεταφερθούν στο Νέο Δελχί πριν από τον Μάρτιο του 2026 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους αντίστοιχα. Τα συστήματα θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί στην Ινδία πριν από το 2024, ανέφεραν οι Times of India.

"Η Ινδία προσέγγισε τη ρωσική πλευρά κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαπραγματεύσεων με αίτημα να επιταχυνθούν οι παραδόσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες της ινδικής πολεμικής αεροπορίας", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Ρωσία και η Ινδία υπέγραψαν τη σύμβαση για την προμήθεια πέντε S-400 το 2018. Η συμφωνία αξιολογήθηκε στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Μόσχα έχει μεταφέρει τρία συστήματα αεράμυνας S-400 στην Ινδία. Η Ινδία τα ανέπτυξε κατά μήκος των συνόρων με την Κίνα και το Πακιστάν.

Το S-400 Triumph είναι ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς που αναπτύχθηκε από την εταιρεία αεράμυνας Almaz-Antey. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για την καταστροφή αεροδιαστημικών επιθετικών όπλων. Το συγκρότημα αυτό είναι ικανό να πλήττει αεροδυναμικούς στόχους σε αποστάσεις έως και 400 χλμ.

Το S-400 μπορεί να καταρρίψει βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητες έως και 4,8 km/s σε απόσταση έως και 60 km. Τα συστήματα ραντάρ αεράμυνας μπορούν να ανιχνεύσουν εναέρια αντικείμενα σε απόσταση έως και 600 χλμ. Οι αντιαεροπορικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι μπορούν να πλήξουν αεροδυναμικούς στόχους σε υψόμετρο έως 27 χλμ. και οι βαλλιστικοί - έως 25 χλμ.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία στις αρχές Ιουλίου, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Στο πλαίσιο του ταξιδιού, συναντήθηκε με την ηγεσία της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Μόντι έθεσε το ζήτημα των καθυστερήσεων στην προμήθεια ανταλλακτικών για ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών Su-30, ανέφερε το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.


* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail