Οι ΗΠA ελπίζουν να συνάψουν μια νέα συμφωνία START με τη Ρωσία

RIA Novosti / Evgeny Odinokov
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ελπίζουν σε μια νέα συμφωνία START με τη Ρωσία μετά το 2026, δήλωσε τη Δευτέρα ο Andrew Gebara, αναπληρωτής επικεφαλής του επιτελείου για τη στρατηγική αποτροπή και την πυρηνική ολοκλήρωση στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

"Υπάρχει απόλυτη ελπίδα για μια νέα (συμφωνία) για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων", δήλωσε σε διαδικτυακό σεμινάριο τη Δευτέρα, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο παράτασης της αμερικανο-ρωσικής συνθήκης START, η οποία λήγει το 2026.

Νωρίτερα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε στο RIA Novosti ότι η Ρωσία θα τηρήσει τους ποσοτικούς περιορισμούς στο πλαίσιο της Συνθήκης START, υπό την προϋπόθεση πως τα περαιτέρω καταστροφικά βήματα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα καταστήσουν το έργο αυτό άνευ σημασίας για τη Μόσχα, την ίδια στιγμή που είναι πρόωρο να μιλάμε τώρα για το τι θα συμβεί σε αυτόν τον τομέα μετά τη λήξη της τον Φεβρουάριο του 2026.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail