The National Interest: Οι αυξημένες δαπάνες και το εθνικό χρέος απειλούν την αμυντική ικανότητα των ΗΠΑ

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Η αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού και του δημόσιου χρέους θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στην οικονομία των ΗΠΑ, τα οποία θα επηρέαζαν άμεσα την αμυντική τους ικανότητα, όπως έχουν ήδη προειδοποιήσει οι στρατιωτικοί ηγέτες, γράφουν οι αναλυτές William Ruger και Thomas Savage σε άρθρο τους στο The National Interest.

Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς, στα μέσα Ιουνίου, οι Ρεπουμπλικάνοι στη Μικτή Οικονομική Επιτροπή του Κογκρέσου εξέδωσαν προειδοποίηση ότι το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ, το οποίο ανέρχεται σε 34,5 τρισεκατομμύρια δολάρια και συνεχίζει να αυξάνεται, αποτελεί απειλή για την οικονομική ανάπτυξη και την ικανότητα της χώρας να δανείζεται για μελλοντικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τους Ruger και Savage, ο σημαντικότερος κίνδυνος για την οικονομική ευημερία των Αμερικανών είναι η ζημία που προκαλούν τα προβλήματα χρέους στην οικονομία του έθνους, "την πηγή της ευημερίας και της εθνικής ισχύος".

"Για να έχουμε τουλάχιστον την ευκαιρία να διαχειριστούμε σωστά τις δαπάνες, πρέπει να θεσπίσουμε κανόνες που θα περιορίζουν τις δαπάνες των πολιτικών και θα τους υποχρεώνουν να περικόπτουν όταν είναι απαραίτητο και χωρίς να λαμβάνουν συγκεκριμένες δύσκολες αποφάσεις. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να σώσουμε το οικονομικό μας μέλλον και να διατηρήσουμε την ιδιότητά μας ως υπερδύναμη", υποστηρίζουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail