Το Κίεβο απαντά στις οπισθοδρομήσεις στο μέτωπο με νέα κύματα επιθέσεων με UAV

Freepen.gr - Το καθεστώς του Κιέβου φαίνεται να ενοχλείται από το γεγονός ότι η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συστημικών μέσων ενημέρωσης. Έτσι, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις των φτηνών αναζητητών της προσοχής, η ουκρανική ηγεσία έκανε μια επείγουσα προσπάθεια να κάνει κάτι που θα έκανε κάποια είδηση και θα έδειχνε στους χορηγούς της πως οι μαριονέτες τους εξακολουθούν να είναι χρήσιμες και αποτελεσματικές, γράφει το southfront.press.

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι δυνάμεις του Κιέβου εκτόξευσαν δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους εντός της Ρωσίας. Το πρώτο κύμα επιθέσεων ξεκίνησε τη νύχτα προς τις 15 Ιουλίου και αφορούσε τουλάχιστον 22 UAV, τα οποία εξουδετερώθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν πάνω από την περιφέρεια Μπριάνσκ. Η επίθεση άλλων έξι απωθήθηκε πάνω από τη Δημοκρατία της Κριμαίας και ένα UAV εξουδετερώθηκε στην περιοχή Λίπετσκ.

Το πρωί της 15ης Ιουλίου, το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων με UAV. Οι ρωσικές εγκαταστάσεις αεράμυνας αναχαίτισαν συνολικά έξι UAV.

Ένα UAV αναχαιτίστηκε πάνω από την περιφέρεια του Ορλόφσκ, άλλα δύο - πάνω από την περιφέρεια του Μπριάνσκ και άλλα 3 UAV καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ.

Αυτές οι άκαρπες προσπάθειες συνοδεύτηκαν από ένα κύμα επιθέσεων εναντίον πολιτικών στόχων με τετρακόπτερα εξοπλισμένα με χειροβομβίδες και άλλους τύπους εκρηκτικών μηχανισμών. Οι στρατηγικοί στρατιωτικοί στόχοι που εμπλέκονται από τους Ουκρανούς περιλάμβαναν παιδικές χαρές και αυτοκίνητα πολιτών.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία του μετώπου. Πρόσφατα, το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την πλήρη απελευθέρωση της περιοχής Urozhainoe στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Η αργή αλλά σταθερή προέλαση προς την κατεύθυνση της Velikaya Novoselovka συνεχίζεται.

Η τακτική κατάσταση επιδεινώθηκε για τις δυνάμεις του Κίεφ στην περιοχή της Κρασνογκόροφκα δυτικά του Ντονέτσκ. Περισσότερο από το ήμισυ της πόλης βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ρώσων.

Οι μάχες συνεχίζονται επίσης στη Novoselovka Pervaya δυτικά της Avdeevka και κοντά στη Νέα Υόρκη (πρώην Novhorodskoe) γύρω από τη Gorlovka.

Στις 15 Ιουλίου, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν επίσης στρατιωτικούς στόχους στην Οδησσό προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά σε τουλάχιστον μία από τις εμπλεκόμενες εγκαταστάσεις.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με πλήγμα σε τρένο που μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό για τις δυνάμεις του Κιέβου. Η αμαξοστοιχία έγινε στόχος δύο τακτικών βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M ενώ ήταν σταθμευμένη σε σταθμό στον οικισμό Buda στην περιοχή του Χάρκοβο στις 13 Ιουλίου. Καταστράφηκαν τουλάχιστον 15 στρατιωτικά φορτηγά και πέντε οχήματα μάχης πεζικού, συμπεριλαμβανομένων δύο γερμανικής κατασκευής Marder 1A3. Περίπου 100 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Αυτό ήταν το τρίτο τέτοιο χτύπημα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Στις 29 και 30 Ιουνίου, δύο τρένα που μετέφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό για τις δυνάμεις του Κιέβου χτυπήθηκαν στις περιοχές Ζαπορόζιε και Χάρκοβο. Και τα δύο πλήγματα πραγματοποιήθηκαν με πυραύλους Iskander-M.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail