WSJ: Οι χώρες του ΝΑΤΟ παραδέχτηκαν ότι δεν παράγουν αρκετά όπλα για τις ανάγκες του Κιέβου

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν παραδεχθεί ότι δεν έχουν καταφέρει να παράγουν αρκετά όπλα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του Κιέβου, αναφέρει η Wall Street Journal.

"Ανώτεροι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ηγέτες ξεκίνησαν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα με την υπόσχεση να αυξήσουν τις συνεισφορές της συμμαχίας στην στρατιωτική βιομηχανία, αλλά ταυτόχρονα αναγνώρισαν ότι... οι σύμμαχοι εξακολουθούν να αγωνίζονται να παράγουν αρκετά όπλα και εξοπλισμό για να βοηθήσουν το Κίεβο να κερδίσει τη σύγκρουση", γράφει η Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ η Ρωσία έχει αυξήσει την στρατιωτική της παραγωγή "με ανησυχητικό ρυθμό", οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν σημειώσει μόνο περιορισμένη πρόοδο στη δημιουργία των δικών τους στρατιωτικών βιομηχανιών.

"Η πραγματικότητα είναι πως η σύγκρουση στην Ουκρανία απέδειξε όχι μόνο ότι η κλίμακα ήταν πολύ μικρή και η παραγωγική ικανότητα δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και πως υπάρχουν σημαντικά κενά στη διαλειτουργικότητα", ανέφερε η Wall Street Journal επικαλούμενη τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail