Σχεδόν 1 στους 20 Σύριους ζει τώρα στη Γερμανία, πάνω από τους μισούς λαμβάνουν κοινωνική πρόνοια

pixabay / geralt
Freepen.gr - Από τη μεταναστευτική κρίση του 2015/16, οι Σύριοι έχουν φτάσει στη Γερμανία σε ολοένα αυξανόμενους αριθμούς, και τώρα ανέρχονται σε τουλάχιστον 972.000 στο τέλος του 2023, σύμφωνα με το Statista. Στην ίδια τη Συρία ζουν 22 εκατομμύρια Σύριοι, πράγμα που σημαίνει πως όσοι βρίσκονται στη Γερμανία αντιπροσωπεύουν σχεδόν 1 για κάθε 20 στην πατρίδα τους.

Πρόκειται για εξαιρετικά ταχεία αύξηση από το 2014, όταν υπήρχαν μόνο 60.000 Σύριοι στη Γερμανία. Από τότε, ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά 16 φορές.

Ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις ότι οι Σύριοι θα ενσωματωθούν στη γερμανική οικονομία, οι αριθμοί εξακολουθούν να λένε μια πολύ διαφορετική ιστορία, με 513.534 Σύριους να λαμβάνουν το γερμανικό κοινωνικό επίδομα που είναι γνωστό ως χρήματα του πολίτη (Burgergeld), σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης. Ωστόσο, ακόμη και όσοι δεν λαμβάνουν αυτό το επίδομα λαμβάνουν χρήματα, στέγαση και άλλες παροχές από το νόμο για τις παροχές στους αιτούντες άσυλο.

Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τα υψηλά επίπεδα χρέους της Γερμανίας, με την κυβέρνηση να δαπανά σχεδόν 50 δισεκατομμύρια ευρώ για τους μετανάστες το 2023, αποτελώντας ένα σημαντικό μέρος του συνολικού προϋπολογισμού της Γερμανίας. 

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail