Η Κροατία επαναφέρει την στρατιωτική θητεία μετά από 16 χρόνια

Freepen.gr - Η Κροατία θα επαναφέρει τη δίμηνη υποχρεωτική στρατιωτική θητεία από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Ιβάν Άνουσιτς. Η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας και της αυξημένης έντασης στην Ευρώπη μετά την κούρσα των εξοπλισμών και την στρατιωτική ανάπτυξη στα Βαλκάνια, όπου έγιναν αιματηροί πόλεμοι τη δεκαετία του 1990, αναφέρει η mandiner.hu.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την επιστροφή στην υποχρεωτική στράτευση, η οποία είχε αρχικά ανασταλεί το 2008, όταν η χώρα πέρασε σε ένα εθελοντικό σύστημα.

«Αυξήσαμε τους μισθούς των κληρωτών, των υπαξιωματικών και των αξιωματικών, όχι μόνο τους βασικούς τους μισθούς, αλλά και τα ημερήσια επιδόματα και όλα όσα δικαιούνται», δήλωσε ο υπουργός στην κροατική τηλεόραση RTL την Πέμπτη.

«Ο εκσυγχρονισμός και ο εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σύμφωνα με τη συμφωνία με τους συμμάχους μας και την ηγεσία του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail