Οι δαπάνες του Ερντογάν αυξήθηκαν κατά 176% το πρώτο εξάμηνο του 2024

tccb.gov.tr
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξόδεψε 176% περισσότερο την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2024 από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα Cumhuriyet, επικαλούμενη στοιχεία του Γραφείου Στρατηγικής και Προϋπολογισμού του Προέδρου.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του γραφείου, ο Ερντογάν δαπάνησε 6,1 δισεκατομμύρια TL (183 εκατομμύρια δολάρια) κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2024, δηλαδή 176,8% αύξηση σε σχέση με τα 2,1 δισεκατομμύρια TL (63 εκατομμύρια δολάρια) που δαπανήθηκαν την ίδια περίοδο του 2023.

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι οι δαπάνες όλων των δημόσιων οργανισμών στο πλαίσιο του γενικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν, εκτός από το Προεδρικό Γραφείο Στρατηγικής και Προϋπολογισμού και την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD).

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet), η οποία επωφελείται από μεγαλύτερο προϋπολογισμό από τους περισσότερους κυβερνητικούς οργανισμούς και λειτουργεί ένα σημαντικό δίκτυο τζαμιών σε όλο τον κόσμο, δαπάνησε 46,7 δισεκατομμύρια TL (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2024, σημειώνοντας αύξηση 137,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail