Η Βρετανία και η Γερμανία σχεδιάζουν να συνάψουν αμυντική συμφωνία έως τις αρχές του 2025

pixabay / RGY23
Freepen.gr - Η Βρετανία και η Γερμανία διαπραγματεύονται διμερή αμυντική συμφωνία και σχεδιάζουν να την ολοκληρώσουν έως τις αρχές του 2025, σύμφωνα με το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Keir Starmer.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Hebestreit δήλωσε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz θα υποδεχθεί τον Starmer στο Βερολίνο στις 28 Αυγούστου. Σημείωσε πως οι δύο πλευρές θα έχουν συνομιλίες «για θέματα διμερούς και εξωτερικής πολιτικής», καθώς και για θέματα ευρωπαϊκής και οικονομικής πολιτικής.

«Μια νέα συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας θα αποτελούσε βασικό στοιχείο μιας ευρύτερης επανεκκίνησης των σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρώπη και θα βασιζόταν στην αμυντική συμφωνία που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο χωρών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο..... Και οι δύο πλευρές επιθυμούν να συμφωνήσουν μια νέα εταιρική σχέση στις αρχές του 2025», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Η διαπραγματευτική ομάδα του Starmer θα περάσει τους επόμενους έξι μήνες για να συμφωνήσει σε ένα νέο σύμφωνο, ανέφερε η ανακοίνωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail