Σε επιφυλακή για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο! Το Ιράν λέει ότι θα διεξάγει «ειδικές επιχειρήσεις» για να εκδικηθεί το Ισραήλ

pixabay
Είναι δύσκολο να δούμε πώς μπορεί να αποφευχθεί ένας κατακλυσμιαίος πόλεμος στη Μέση Ανατολή σε αυτό το σημείο. Η περιοχή βρισκόταν ήδη στο χείλος της καταστροφής και τώρα δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της Χαμάς. Θα ήταν δύσκολο να υπερεκτιμήσει κανείς την οργή που βιώνει ο ισλαμικός κόσμος αυτή τη στιγμή, και οι Ιρανοί είναι ιδιαίτερα θυμωμένοι επειδή αυτό συνέβη στο έδαφός τους. Όπως θα δείτε παρακάτω, οι Ιρανοί ορκίζονται πως θα πάρουν εκδίκηση από το Ισραήλ. Εάν η ιρανική απάντηση είναι πολύ μεγάλη, υπάρχει ο κίνδυνος να πυροδοτήσει μια σειρά γεγονότων στη Μέση Ανατολή που κανείς δεν πρόκειται να μπορέσει να ελέγξει.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό που μόλις είδαμε μέσα σε ένα 24ωρο είναι πραγματικά πρωτοφανές.

Πρώτον, ένας βασικός διοικητής της Χεζμπολάχ ονόματι Φουάντ Σουκρ, ο οποίος ενορχήστρωνε τρομοκρατικές επιθέσεις από τη δεκαετία του 1980, εξουδετερώθηκε:

Το Ισραήλ λέει ότι σκότωσε έναν ανώτατο διοικητή της Χεζμπολάχ μετά από αεροπορική επιδρομή σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτού.
Ο ισραηλινός στρατός λέει πως ο Φουάντ Σουκρ ήταν ο στόχος μιας «εξάλειψης βάσει πληροφοριών».

Τότε ολόκληρος ο κόσμος σοκαρίστηκε όταν ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη:
Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε δολοφονήθηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν μετά την παρουσία του στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, δήλωσαν Ιρανοί αξιωματούχοι και η μαχητική οργάνωση νωρίς την Τετάρτη. Και οι δύο κατηγόρησαν το Ισραήλ για το χτύπημα που σκότωσε τον Haniyeh, και το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν είπε πως οι ΗΠΑ φέρουν την ευθύνη για τη δολοφονία ως ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ.
Και τώρα υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι μια κορυφαία προσωπικότητα του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν δολοφονήθηκε στη Δαμασκό:
Σε μια δραματική τροπή των γεγονότων, ανεπιβεβαίωτες αναφορές από τη Συρία αναφέρουν πως ο Ταξίαρχος Amir Ali Hajizadeh, ο Διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), δολοφονήθηκε σε επίθεση κοντά στη συριακή πρωτεύουσα της Δαμασκού. Ο Hajizadeh, ένα βασικό πρόσωπο της ιρανικής στρατιωτικής ιεραρχίας, φέρεται να ήταν ο ανώτερος διοικητής πίσω από τις ιρανικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ εναντίον του Ισραήλ τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Λεβέντ Καμάλ, «Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές από τη Συρία ότι ο Ταξίαρχος Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, Διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων του IRGC, σκοτώθηκε σε επίθεση κοντά στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό».
Αυτό είναι ουσιαστικά το ισοδύναμο του να χτυπάς ξανά και ξανά τη φωλιά μιας σφήκας με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Οι Ιρανοί τρελαίνονται και ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είπε στον κόσμο ότι «θεωρούμε καθήκον μας να εκδικηθούμε»:
Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ υποσχέθηκε πως το Ιράν θα εκδικηθεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του Χανίγια, για την οποία ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν εμπλακεί ούτε ενημερωθεί εκ των προτέρων.

«Με αυτή την ενέργεια, το εγκληματικό και τρομοκρατικό σιωνιστικό καθεστώς προετοίμασε το έδαφος για σκληρή τιμωρία για τον εαυτό του και θεωρούμε καθήκον μας να εκδικηθούμε για το αίμα του καθώς μαρτύρησε στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», είπε ο Χαμενεΐ. δηλώσεις που μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Πιστεύω ότι μιλά πολύ σοβαρά.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι «η κόκκινη σημαία της εκδίκησης» έχει ήδη υψωθεί πάνω από το Τζαμί Τζαμκάραν:
Το Ιράν ύψωσε την κόκκινη σημαία της εκδίκησης στον τρούλο του Τζαμιού Τζαμκάραν μετά την ισραηλινή δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.
Πώς θα μοιάζει λοιπόν η εκδίκηση του Ιράν;

Θυμάστε πώς οι Ρώσοι την αποκαλούσαν «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» όταν εισέβαλαν στην Ουκρανία;

Λοιπόν, τώρα οι Ιρανοί χρησιμοποιούν τον όρο «ειδικές επιχειρήσεις» για να περιγράψουν αυτό που σχεδίασαν:
Η απάντηση στη δολοφονία του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς Ismail Haniyeh θα είναι «ειδικές επιχειρήσεις», δήλωσε την Τετάρτη η Μόνιμη Αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ.

«Η απάντηση σε μια δολοφονία θα είναι πράγματι ειδικές επιχειρήσεις – πιο σκληρές και με σκοπό να ενσταλάξουν βαθιά λύπη στον δράστη», έγραψε στο X.

Η δήλωση έγινε λίγες ώρες αφότου ο Χανίγιε σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στην ιρανική πρωτεύουσα.
Ας ελπίσουμε πως οι Ιρανοί δε θα κάνουν τίποτα ανόητο.

Την τελευταία φορά που το Ιράν επιτέθηκε απευθείας στο Ισραήλ, ήταν μια προσεκτικά σχεδιασμένη επίθεση που ενορχηστρώθηκε για να μην προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Εκείνη την εποχή, και οι δύο πλευρές ήθελαν να αποφύγουν το είδος της αντιπαράθεσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

Αλλά τώρα οι Ιρανοί είναι ακόμη πιο θυμωμένοι από ό,τι ήταν την προηγούμενη φορά, και αναφέρεται ότι ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ «εξέδωσε εντολή στο Ιράν να χτυπήσει απευθείας το Ισραήλ»
Πολλοί Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στους New York Times σε μια συναρπαστική δημοσίευση πως ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, διέταξε αντίποινα κατά του Ισραήλ για την αυθάδη δολοφονία με πυραυλικό χτύπημα του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε που έλαβε χώρα σε ιρανικό έδαφος τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στην «ταπεινωτική αποτυχία της ασφάλειας» και ότι το Ιράν πρέπει κάποτε να επιδείξει «δύναμη έναντι του κινδύνου κλιμάκωσης» για να πάρει εκδίκηση από το Ισραήλ.

Ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με το άρθρο, «εξέδωσε εντολή στο Ιράν να χτυπήσει απευθείας το Ισραήλ, ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη» - είπαν τρεις ιρανικές πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα.
Για χρόνια, προειδοποιώ ανελέητα πως θα υπάρξει ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή που θα εμπλέκει το Ισραήλ και το Ιράν να πολεμούν το ένα το άλλο απευθείας.

Μόλις εκραγεί πλήρως, ο θάνατος και η καταστροφή που θα δούμε θα συγκλονίσουν ολόκληρο τον πλανήτη.

Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο.

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως έχουμε τουλάχιστον μερικούς μήνες πριν αυτή η σύγκρουση ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο.

Προς το παρόν, αναμένω μια περιορισμένη επίθεση από το Ιράν που θα προκαλέσει μόνο μέτρια ζημιά στο εσωτερικό του Ισραήλ.

Και όπως την προηγούμενη φορά, δε νομίζω ότι θα απαντήσει ο Ισραηλινός Στρατός.

Το Ισραήλ μπόρεσε να βγάλει μερικά από τα μεγαλύτερα κομμάτια σκακιού από το ταμπλό αυτή την εβδομάδα, και αν χρειαστεί να υποστούν μια νύχτα περιορισμένων χτυπημάτων ως απάντηση, νομίζω πως θα το θεωρήσουν αποδεκτό.

Σίγουρα έχουμε πλησιάσει στον ολοκληρωτικό πόλεμο, αλλά κατά τη γνώμη μου θα χρειαστεί λίγο περισσότερο για να ξεπεράσουμε τελικά τα πράγματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail