Εγκληματικό δίκτυο έκλεψε πάνω από 4.000 πτώματα στην Κίνα - μέσα ενημέρωσης

pixabay / YangGuangWu
Freepen.gr - Κινέζοι εισαγγελείς φέρονται να ερευνούν ένα εγκληματικό δίκτυο το οποίο φέρεται να έκλεψε χιλιάδες πτώματα από κρεματόρια και ιατρικά εργαστήρια και να τα χρησιμοποίησε για την παραγωγή βιοϋλικών, σύμφωνα με γνωστό ποινικολόγο.

Ο Yi Shenghua, ο οποίος δημοσίευσε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη, ισχυρίζεται ότι η αστυνομία στο Ταϊγιουάν, την πρωτεύουσα της βόρειας επαρχίας Shanxi της Κίνας, ερευνά ισχυρισμούς πως μια εταιρεία με συγκεκριμένη επωνυμία αγόραζε παράνομα πτώματα από διάφορες επαρχίες και τα χρησιμοποιούσε για την παραγωγή αλλογενών οστικών μοσχευμάτων και οδοντικών μοσχευμάτων. Η υπόθεση φέρεται επίσης να εμπλέκει τους ιδιοκτήτες και τους χειριστές άλλων εταιρειών Shanxi Osteorad Biomaterial Co. και Sichuan Hengpu Technology Co.

Τα οστικά μοσχεύματα χρησιμοποιούνται συνήθως στον ιατρικό τομέα για την αποκατάσταση τραυματισμών, όπως σοβαρά κατάγματα. Τα αλλογενή οστικά μοσχεύματα, ή αλλομοσχεύματα, χρησιμοποιούνται συνήθως όταν ένας ασθενής δεν έχει επαρκή οστική πυκνότητα για αυτό που ονομάζεται αυτομόσχευμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το απαραίτητο οστό λαμβάνεται από ασθενείς που συναινούν, οι οποίοι υποβάλλονται σε επεμβάσεις όπως η αντικατάσταση ισχίου, ή από πτώματα, κάτι που απαιτεί επίσης τη συναίνεση του δότη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail