Μόνο τα καύσιμα για 5 αεροπλάνα για το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ κόστισαν 2,5 εκατ. δολάρια

Freepen.gr - Ο Aysu Bankoğlu, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) επέκρινε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη χρήση πέντε αεροσκαφών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, αποκαλύπτοντας ότι μόνο το κόστος των καυσίμων ανήλθε σε 2,5 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Velev.

Ο Bankoğlu επεσήμανε το κόστος που προέκυψε κατά την επίσκεψη του Ερντογάν, το οποίο περιελάμβανε καύσιμα για ένα φορτηγό αεροπλάνο που μετέφερε τα υπηρεσιακά οχήματα του προέδρου στην Ουάσινγκτον. Ο Bankoğlu τόνισε πως το κόστος καυσίμων των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων ισοδυναμεί με 83 εκατομμύρια λίρες και πως αυτό είναι αρκετό για να πληρωθεί η σύνταξη ενός μήνα σε 7.000 συνταξιούχους.

Ο Bankoğlu τόνισε ότι το κόστος δεν περιλαμβάνει άλλα έξοδα, όπως η διαμονή των υπουργών, των βοηθών και των δημοσιογράφων που συνοδεύουν τον πρόεδρο σε πολυτελή ξενοδοχεία. "Αυτό είναι μόνο το κόστος των αεροπλάνων, χωρίς να περιλαμβάνονται όλα τα άλλα εξωφρενικά έξοδα", είπε.

Η αποκάλυψη έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων επικρίσεων για τις καταναλωτικές συνήθειες του Ερντογάν, ιδίως υπό το πρίσμα των οικονομικών προκλήσεων της Τουρκίας. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η χρήση κρατικών κονδυλίων από τον πρόεδρο για προσωπική άνεση είναι υπερβολική και αναδεικνύει το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και των οικονομικών προβλημάτων των απλών πολιτών.

* πληροφορίες turkishminute.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail