5 πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δε γνωρίζουν για την Kamala Harris

Ποια είναι; Ακόμα και αφού υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για περισσότερα από τρία χρόνια, η Kamala Harris συνεχίζει να αποτελεί ένα είδος μυστηρίου για τους περισσότερους Αμερικανούς. Σύντομα θα γίνει η υποψήφια για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος και με αυτόν τον τίτλο θα έρθει ένας τεράστιος έλεγχος. Θα αρέσει στον αμερικανικό λαό αυτό που θα δει μόλις το παρελθόν της βρεθεί κάτω από το μεγεθυντικό φακό; Τα εθνικά φώτα της δημοσιότητας μπορεί να είναι βασανιστικά επώδυνα, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα σας. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ μερικές πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει. Ακολουθούν 5 πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για την Καμάλα Χάρις.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

#1 Η Kamala Harris έχει αποκτήσει τη φήμη ότι φέρεται πολύ άσχημα στο προσωπικό της. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί σχεδόν όλα τα μέλη του προσωπικού που προσέλαβε κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της έχουν πλέον φύγει:
Μόνο τέσσερις από τους αρχικούς 71 υπαλλήλους που προσέλαβε η Χάρις κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας της εξακολουθούν να εργάζονται. Οι υπόλοιποι είτε παραιτήθηκαν είτε απολύθηκαν, σύμφωνα με ανάλυση της ακομματικής οργάνωσης Open The Books.

Αυτό μεταφράζεται σε ποσοστό εναλλαγής προσωπικού 92 τοις εκατό - και, λένε οι επικριτές, είναι ένα πιθανό σημάδι πως τα ζητήματα στην ομάδα της Χάρις έχουν να κάνουν περισσότερο μαζί της από οποιονδήποτε άλλον.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας για την πρόσφατη βιογραφία μου της Χάρις («Ερασιτεχνική Ώρα», που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο), οι ιστορίες τρόμου που άκουσα από πολλούς πρώην υπαλλήλους της και τις διάβασα σε πολλές αναφορές – με συγκλόνισαν.

Ο Terry McAteer έχει μακρά ιστορία στον κόσμο της πολιτικής της Καλιφόρνια και πρόσφατα έγραψε ένα άρθρο που εξηγεί τι βίωσε ο γιος του Gregory όταν εργάστηκε για τη Harris ως ασκούμενος:
Η γερουσιαστής Χάρις εκτοξεύει φωνητικά «βόμβες F» και άλλες βωμολοχίες συνεχώς επικρίνοντας το προσωπικό και άλλους. Το προσωπικό τη φοβάται πλήρως και χρησιμοποιεί τις βωμολοχίες της όλη την ημέρα.

Ως Γενική Εισαγγελέας, η γερουσιαστής Χάρις έδωσε εντολή σε όλο το προσωπικό της να στέκεται κάθε πρωί καθώς έμπαινε στο γραφείο και να λέει: «Καλημέρα Στρατηγέ».

Ποτέ ούτε μία φορά κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης που διήρκεσε ένα μήνα η Χάρις δεν εμφανίστηκε στο γιο μας (καθώς ήταν μόνο σε ένα γραφείο με 20 αμειβόμενους υπαλλήλους) και το προσωπικό τρομοκρατήθηκε πολύ από αυτήν για να τον συστήσει. Η μόνη παραδοχή ήταν μια επιστολή «ευχαριστιών» που υπογράφηκε από τη Χάρις που του δόθηκε την τελευταία ημέρα της υπηρεσίας του.

Ο Γκρέγκορι έλαβε επίσης οδηγίες να μην απευθυνθεί ποτέ στη Χάρις ούτε να την κοιτάξει στα μάτια, καθώς αυτό το προνόμιο επιτρεπόταν μόνο σε ανώτερα μέλη του προσωπικού.
#2 Η Καμάλα Χάρις πηγαίνει στην εκκλησία. Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν το μαθαίνουν αυτό. Ήταν πολύ κοντά στον πάστορα της Τρίτης Βαπτιστικής Εκκλησίας του Σαν Φρανσίσκο, Amos Brown, για πολύ καιρό. Δυστυχώς, ο Μπράουν έχει μακρά ιστορία να κάνει «ριζοσπαστικές, αντιαμερικανικές παρατηρήσεις»:
Η Χάρις και ο Μπράουν, ο επί μακρόν πάστορας της Τρίτης Βαπτιστικής Εκκλησίας του Σαν Φρανσίσκο, γνωρίζονται για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα και οι δυο τους παρέμειναν κολλητοί καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπροεδρίας της. Τον Ιούλιο του 2023, η Χάρις δημοσίευσε μια φωτογραφία των δύο στον λογαριασμό της αντιπροέδρου στο Instagram και περιέγραψε τον Μπράουν ως «παντοτινή μια έμπνευση για μένα».

Λιγότερο γνωστή, ωστόσο, είναι η ιστορία του Μπράουν με ριζοσπαστικές, αντιαμερικανικές δηλώσεις που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και από τους Δημοκρατικούς του Σαν Φρανσίσκο, συμπεριλαμβανομένης της πρώην προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι.
#3 Η Kamala Harris έχει ένα όνομα που είναι γεμάτο νόημα. Το μεσαίο όνομά της σημαίνει στην πραγματικότητα «θεά» και το μικρό της όνομα «είναι ένα άλλο όνομα για την ινδουιστική θεότητα Lakshmi»:
Η Δρ Γκόπαλαν έδωσε στην κόρη της το όνομα Καμάλα, που σημαίνει «λωτός» στα σανσκριτικά και είναι ένα άλλο όνομα για την ινδουιστική θεότητα Λάκσμι, εν μέρει, για να βοηθήσει στη διατήρηση της πολιτιστικής της ταυτότητας. Το μεσαίο όνομα της αντιπροέδρου, Ντέιβι, μεταφράζεται σε «θεά» στα σανσκριτικά, ένας άλλος φόρος τιμής στην ινδουιστική θρησκεία. «Μια κουλτούρα που λατρεύει θεές παράγει δυνατές γυναίκες», είπε ο αείμνηστος Gopalan στους Los Angeles Times το 2004.
Σύμφωνα με την Encyclopedia Britannica, η Λάκσμι είναι μια θεά που είναι μια πολύ σημαντική μορφή στον Ινδουισμό:
Λάκσμι, ινδουιστική θεά του πλούτου και της καλής τύχης. Η σύζυγος του Βισνού, λέγεται ότι πήρε διαφορετικές μορφές για να είναι μαζί του σε κάθε του ενσάρκωση. Έτσι, όταν ήταν ο νάνος Vamana, εμφανίστηκε από έναν λωτό και ήταν γνωστή ως Padma ή Kamala, που και τα δύο σημαίνουν "Lotus". Όταν ήταν ο παρασουράμα με τσεκούρι, ο καταστροφέας της τάξης των πολεμιστών, ήταν η σύζυγός του Νταράνι. όταν ήταν βασιλιάς Ράμα, ήταν η βασίλισσά του Σίτα. Στην πιο ευρέως αποδεκτή αφήγηση για τη γέννηση της Λάκσμι, σηκώθηκε από το ανακάτεμα του ωκεανού του γάλακτος (ένα σημαντικό γεγονός στον Ινδουισμό), καθισμένη σε έναν λωτό και κρατώντας ένα άλλο άνθος στο χέρι της. Προέκυψε διαμάχη μεταξύ θεών και δαιμόνων για την κατοχή της.
#4 Η Kamala Harris είναι παθιασμένη υποστηρικτής του Green New Deal. Περιττό να πούμε ότι αυτά μάλλον δεν είναι καλά νέα για την ενεργειακή βιομηχανία των ΗΠΑ:
Ως γερουσιαστής των ΗΠΑ, η Χάρις ήταν από νωρίς συν-χορηγός του Green New Deal, ενός μη δεσμευτικού σχεδίου για τη μετάβαση της χώρας σε 100% καθαρή ενέργεια μέσα σε μια δεκαετία. Η Green New Deal εισήχθη για πρώτη φορά από τη βουλευτή Alexandria Ocasio-Cortez και τον γερουσιαστή Edward Markey το Φεβρουάριο του 2019.

Η πρόταση για το κλίμα περιλαμβάνει επίσης εγγυήσεις εργασίας για τους εκτοπισμένους εργαζόμενους και έκκληση για ένα εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Το 2019, ως υποψήφια αντιπρόεδρος, ο Χάρις αποκάλυψε ένα σχέδιο δαπανών 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με στόχο να φτάσει σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών έως το 2045.
#5 Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο CNN, η Αμερικανίδα γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν εξήγησε πως η Καμάλα Χάρις θα «δημιουργήσει ένα μονοπάτι προς την υπηκοότητα» για όσους έχουν έρθει στη χώρα παράνομα:
Κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής για το πώς οι ψηφοφόροι έδωσαν στη Χάρις, 59 ετών, και στον Πρόεδρο Μπάιντεν, 81, κακούς βαθμούς για τη διαχείριση της συνοριακής κρίσης, ο Γουόρεν (D-Mass.) υποστήριξε ότι το Κογκρέσο φέρει το βάρος να το αντιμετωπίσει.

«Αναγνωρίστε - και γνωρίζω πως η Καμάλα Χάρις το ξέρει - αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει τελικά να λυθεί από το Κογκρέσο», είπε στο CNN την Κυριακή. «Πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μονοπάτι προς την ιθαγένεια».

«Όλα αυτά είναι μέρος αυτού που πρέπει να κάνουμε για μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης. Η Kamala Harris θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο και θα το κάνει αυτό», συνέχισε.
Μόλις προστεθούν εκατομμύρια νέοι ψηφοφόροι στο σύστημα, πώς θα αλλάξει αυτό την ισορροπία δυνάμεων σε αυτή τη χώρα;

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε.

Αυτή ήταν ήδη μια εξαιρετικά χαοτική προεκλογική περίοδος και πιστεύω ότι σύντομα τα γεγονότα θα γίνουν ακόμη πιο χαοτικά.

Και οι δύο πλευρές είναι απολύτως αποφασισμένες να κερδίσουν αυτές τις εκλογές και θα υπάρξει μια πλημμύρα αρνητικών συναισθημάτων από όποια πλευρά καταλήξει να χάσει.

Έτσι, ανησυχώ πολύ για το τι πρόκειται να συμβεί τους μήνες πριν από την ημέρα των εκλογών, αλλά ανησυχώ ακόμη περισσότερο για το τι θα ακολουθήσει μετά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail