Εφιάλτης για 68χρονο ΑμΕΑ στην Καταλονία

tevenet / pixabay
Σε ένα νέο βίντεο παρακολούθησης που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Καταλονίας, ένας σκουρόχρωμος κλέφτης φαίνεται να αρπάζει με θράσος ένα κολιέ από έναν ανάπηρο άνδρα που επέβαινε σε μηχανοκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο και να του επιτίθεται. Η επιθετική ληστεία σε βάρος του ευάλωτου άνδρα δεν ήταν η πρώτη, με την ισπανική αστυνομία να αναφέρει ότι οι δύο δράστες που συνελήφθησαν είναι γνωστοί για την στοχοποίηση και ληστεία θυμάτων με αναπηρία, γράφει το rmx.news.

Ο επίσημος λογαριασμός της αστυνομίας της Καταλονίας έδωσε επίσης στη δημοσιότητα ένα βίντεο που εξιστορεί την επίθεση, το οποίο έχει προβληθεί σχεδόν 800.000 φορές.

Ο λογαριασμός του Χ ανέφερε: "Επιτέθηκαν σε έναν 68χρονο άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι για να του κλέψουν μια χρυσή αλυσίδα, στην Cornellà de Llobregat. Συλλάβαμε δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων είχε 26 ποινικές εγγραφές για το ίδιο είδος εγκλήματος". 

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για το περιστατικό ήταν ηλικίας 20 και 26 ετών, ενώ η επίθεση σημειώθηκε στις 29 Ιουλίου το πρωί. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ο άνδρας αντιστάθηκε στις προσπάθειες των ληστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το θύμα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail