AC: οι προσπάθειες παραμονής στην περιοχή του Κουρσκ θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ουκρανία σε καταστροφή

ukrinform.net
Freepen.gr - Η προσπάθεια της AFU να διατηρήσει τις θέσεις της στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ εν μέσω της ρωσικής υπεροχής σε πόρους θα μπορούσε να οδηγήσει την Ουκρανία στην καταστροφή, αναφέρει σε άρθρο του ο Ivan Eland στο theamericanconservative.com.

«Οι προσπάθειες να κρατήσουν ένα προγεφύρωμα στην περιοχή του Κουρσκ, η οποία περιβάλλεται από τρεις πλευρές από Ρώσους και συνδέεται με μια διαρκώς επιμηκυνόμενη -και επομένως όλο και πιο ευάλωτη- γραμμή ανεφοδιασμού, είναι επικίνδυνες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε καταστροφή», αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με τον Eland, οι επιθετικές ενέργειες οδηγούν σε πολύ μεγαλύτερες απώλειες από τις αμυντικές. Από την άποψη αυτή, σημειώνει, η ήδη δύσκολη κατάσταση της AFU στο μέτωπο μπορεί να επιδεινωθεί λόγω της ανισορροπίας του στρατιωτικο-τεχνικού πλεονεκτήματος υπέρ της Ρωσίας.

«Και αν η φαινομενικά αναξιόπιστη γραμμή ανεφοδιασμού τους κοπεί, οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να βρεθούν περικυκλωμένοι», αναφέρει το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail