ΗΠΑ και Ισραήλ προετοιμάζονται για επικείμενη ιρανική επίθεση - Axios

JaΙaa ΜΑREY / ΑFΡ
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ συνεχίζουν τις προετοιμασίες για μια μεγάλη επίθεση από το Ιράν σε αντίποινα για τη δολοφονία ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, ανέφερε το Σάββατο το Axios, επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με δύο ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους, ο στρατηγός Μάικλ Κουρίλα, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, έχει φτάσει στην περιοχή για μια προσχεδιασμένη επίσκεψη που είναι πιθανό να επικεντρωθεί στις προσπάθειες κινητοποίησης του ίδιου ευρείας διεθνούς και περιφερειακού συνασπισμού που υπερασπίστηκε το Ισραήλ από μια προηγούμενη μεγάλη ιρανική επίθεση τον Απρίλιο.

Πηγές του Axios ανέφεραν ότι η επίθεση του Ιράν θα ακολουθήσει το ίδιο εγχειρίδιο όπως τον Απρίλιο, όταν η Τεχεράνη εξαπέλυσε αντίποινα στο Ισραήλ σε απάντηση σε αυτό που ισχυρίστηκε πως ήταν ο βομβαρδισμός του προξενείου της Δυτικής Ιερουσαλήμ στη Συρία. Εκείνη η επίθεση περιελάμβανε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, αλλά Ισραηλινοί αξιωματούχοι επέμειναν ότι οι ζημιές ήταν ελάχιστες.

Παράλληλα, αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο πως το επερχόμενο χτύπημα θα μπορούσε να είναι πιο μαζικό και να περιλαμβάνει δυνάμεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζουν αν το Ιράν και η Χεζμπολάχ θα πραγματοποιήσουν συντονισμένα ή ξεχωριστά χτυπήματα. Είπαν επίσης ότι πιστεύουν πως η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ οριστικοποιούν τώρα τα σχέδιά τους, τα οποία πρέπει να εγκριθούν στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail