Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για περισσότερες επιθέσεις στις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή - Axios

ΑFΡ/ White House
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ αναμένουν περαιτέρω επιθέσεις κατά των στρατευμάτων τους στη Μέση Ανατολή, καθώς η Χεζμπολάχ και το Ιράν ετοιμάζονται να πλήξουν το Ισραήλ, ανέφερε τη Δευτέρα το Axios.

Αρκετοί Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτα σε αμερικανική αεροπορική βάση στο Ιράκ το βράδυ της Δευτέρας.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν συζήτησε το χτύπημα στην αεροπορική βάση Αλ-Ασαντ με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκαλάντ.

"Το Πεντάγωνο αναμένει περισσότερες επιθέσεις από φιλο-ιρανικές πολιτοφυλακές εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή τις επόμενες ημέρες και τόνισε πως οι αυξανόμενες εντάσεις στην περιοχή κάνουν τις πολιτοφυλακές να αισθάνονται λιγότερο συγκρατημένες από το Ιράν να επιτεθούν σε αμερικανικές δυνάμεις από ό,τι τους τελευταίους μήνες", έγραψε τη Δευτέρα το Axios, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο που γνωρίζει το θέμα.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες "αναμένουν ένα σενάριο που περιλαμβάνει δύο κύματα επιθέσεων", ένα από τη Χεζμπολάχ και ένα από το Ιράν, σε συνδυασμό με άλλες περιφερειακές ομάδες, ανέφερε το Axios επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Είναι "ακόμη ασαφές" ποιος θα χτυπήσει πρώτος και ποια μορφή θα έχει η επίθεση, πρόσθεσε το δημοσίευμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail