Aydınlık: Το σύστημα αεράμυνας Turkish Steel Dome δεν πρέπει να εξαρτάται από το ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Το εγχώριο τουρκικό σύστημα αεράμυνας "Steel Dome" που αναπτύσσεται στην Τουρκία δεν θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο και εξαρτημένο από το ΝΑΤΟ και θα πρέπει να υπάγεται αποκλειστικά στη διοίκηση της χώρας, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα Aydınlık.

Η Τουρκία αναπτύσσει το πολυεπίπεδο σύστημα αεράμυνας "Steel Dome" - υποστηρίζεται ότι ένα τέτοιο σύστημα αεράμυνας είναι πιο ολοκληρωμένο από το Iron Dome του Ισραήλ. Το θέμα συζητήθηκε σε πρόσφατη συνάντηση φορέων της αμυντικής βιομηχανίας υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Νωρίτερα, η εφημερίδα Hürriyet υποστήριξε πως η Τουρκία θα μπορούσε να ενσωματώσει τα S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία στο υπό ανάπτυξη σύστημα αεράμυνας.

"...Το σύστημα αεράμυνας της Τουρκίας θα πρέπει να ενισχυθεί και θα πρέπει να έχει ένα ισχυρό αμυντικό σύστημα έναντι όλων των εχθρών σε έναν πιθανό πόλεμο. Επιπλέον, αυτό το αμυντικό σύστημα δεν θα πρέπει να εξαρτάται από το ΝΑΤΟ και θα πρέπει να είναι πλήρως υπό την τεχνολογία και τη διοίκηση της ίδιας της Τουρκίας", τονίζει το δημοσίευμα.

Η Τουρκία διαθέτει ισχυρή πολεμική αεροπορία, αλλά η χώρα "έχει σοβαρές ελλείψεις στην τεχνολογία αεράμυνας", αναφέρει η εφημερίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail