Άλμα του Bitcoin σχεδόν στα 65.000 δολάρια καθώς η προεδρία της Fed σηματοδοτεί μείωση των επιτοκίων

pixabay / MichaelWuensch
Freepen.gr - Η τιμή του Bitcoin σκαρφάλωσε σχεδόν στα 65.000 δολάρια τα ξημερώματα του Σαββάτου, αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ σηματοδότησε μείωση των επιτοκίων στην επικείμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Σεπτέμβριο.

Το Bitcoin είδε την τιμή του να σκαρφαλώνει στα 64.845 δολάρια την Παρασκευή μετά την πολυαναμενόμενη ομιλία του Πάουελ στο ετήσιο συμπόσιο Jackson Hole στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο διαπραγματευόταν γύρω στα 64.653 $ στις 6.30 μ.μ. EDT (2230 GMT) την Παρασκευή με ημερήσιο κέρδος 6,8%.

Το Ethereum, το μεγαλύτερο altcoin στον κόσμο βάσει κεφαλαίου αγοράς, διαπραγματευόταν στα 2.788 $ για ημερήσια αύξηση 6,2%.

Η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων διαμορφώθηκε στα 2,27 τρισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 5,79% την ημέρα, σύμφωνα με το CoinMarketCap, έναν ιστότοπο παρακολούθησης τιμών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail