ΜΜΕ: Οι Βρετανοί συνταξιούχοι θα αντιμετωπίσουν δύσκολες επιλογές αυτόν τον χειμώνα

pixabay / liushuquan
Freepen.gr - Ο Βρετανός συνταξιούχος Roy Roots, 90 ετών, δήλωσε στο Sky News ότι εν μέσω της απόφασης των αρχών να περικόψουν τις επιδοτήσεις καυσίμων για τους συνταξιούχους το χειμώνα, δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να κάνει ντους κάθε μέρα και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιλογή να ξοδέψει καύσιμα για το μαγείρεμα, τη θέρμανση ή το μπάνιο το χειμώνα.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Guardian, επικαλούμενος έκθεση της εταιρείας αναλύσεων Policy in Practice, έγραψε ότι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι στη Βρετανία μπορεί να βρεθούν στα πρόθυρα της καταστροφής ή να παγώσουν το χειμώνα εξαιτίας της απόφασης των αρχών να περικόψουν τις επιδοτήσεις καυσίμων για εκατοντάδες χιλιάδες ηλικιωμένους.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι, ο Roots είπε ότι παλαιότερα μπορούσε να ξαπλώνει στη μπανιέρα για ώρες κάθε μέρα, αλλά τώρα «πρέπει να πλένεται μία φορά κάθε δύο ή τρεις ημέρες - απλά δεν έχει την πολυτέλεια για κάτι τέτοιο».

Ο συνταξιούχος πρόσθεσε ότι έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται την αποταμίευση για τον χειμώνα, ώστε να διασφαλίσει πως θα μπορέσει να καλύψει το κενό που άφησε η απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει τα χειμερινά επιδόματα καυσίμων. Ο άνδρας είπε ότι είναι πιθανό να πρέπει να κάνει ντους μία φορά την εβδομάδα ή να μαγειρεύει γεύματα για τρεις έως τέσσερις ημέρες αντί για δύο.

«Με κάνει να αισθάνομαι απαίσια», παραπονέθηκε ο Roots, προσθέτοντας ότι ανησυχεί για το αν θα μπορέσει να επιβιώσει το χειμώνα όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την επιλογή μεταξύ του μαγειρέματος ή της θέρμανσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail