Ο ουκρανικός στρατός χτυπά το κεφάλι του στα ρωσικά σύνορα

Freepen.gr - Η ουκρανική επίθεση στις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές συνεχίζεται εδώ και μια εβδομάδα. Αφού σταμάτησε η κύρια επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν νέες επιθέσεις προς διάφορες κατευθύνσεις, σύμφωνα με το southfront.press.

Το πρωί της 12ης Αυγούστου, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε επιθέσεις πέρα από τα σύνορα στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Ο στόχος ήταν το συνοριακό πέρασμα στην Kolotilovka. Οι ουκρανικές δυνάμεις οπλισμένες με οχήματα του ΝΑΤΟ έστησαν το λεγόμενο καρουζέλ πυρός, ανοίγοντας συνεχή πυρά με διάφορα βαρέα μηχανήματα, ενώ μικρές ομάδες εφόδου προσπαθούσαν να προωθηθούν στο ρωσικό έδαφος. Οι Ρώσοι συνοριοφύλακες ανέλαβαν τη μάχη και οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις σφυροκοπούν την ουκρανική ομάδα σε όλο το μήκος των συνόρων. Οι ρωσικές αρχές ξεκίνησαν την εκκένωση των εναπομεινάντων αμάχων από τη συνοριακή περιοχή.

Ο ουκρανικός στρατός δεν χάνει τις ελπίδες του στην προσπάθειά του να επεκτείνει τη ρωσική συνοριακή άμυνα και να πυροδοτήσει μάχες σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία.

Η Kolotilovka ήταν το μόνο ενεργό συνοριακό πέρασμα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπου ξεκίνησε η ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και σωμάτων νεκρών στρατιωτών. Ο έλεγχος αυτού του σημείου είναι στρατηγικής σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Μετά τη διακοπή της ουκρανικής επίθεσης στην περιοχή του Κουρσκ, η ουκρανική ομάδα στο ρωσικό έδαφος απειλήθηκε από μερική περικύκλωση και την αποκοπή των δρόμων ανεφοδιασμού και των συνδέσεών της με την Ουκρανία. Οι ουκρανικές δυνάμεις απέτυχαν να προχωρήσουν κατά μήκος της κύριας διαδρομής. Σταμάτησαν στην πόλη Sudzha, όπου συνεχίζονται σκληρές μάχες στην περιοχή. Έτσι, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να επιχειρήσει νέες επιθέσεις προς τα νότια, όπου θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν κατά μήκος του δρόμου μέσω της Kolotilovka. Ο έλεγχος των δρόμων θα επιτρέψει στον ουκρανικό στρατό να ενισχύσει τις θέσεις του και να κρατήσει ένα μεγάλο στήριγμα στο ρωσικό έδαφος για το ορατό μέλλον.

Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός συσσωρεύει μεγάλα αποθέματα κοντά στα ρωσικά σύνορα, βομβαρδίζοντας σφοδρά το ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των κατοικημένων περιοχών, καταστρέφοντας πολιτικές υποδομές. Επιχειρούν επίσης χερσαίες επιχειρήσεις με στόχο την αναγνώριση της ρωσικής άμυνας και τη λήψη φωτογραφιών σε ρωσικούς οικισμούς.

Στις 12 Αυγούστου, μια άλλη ουκρανική ομάδα σαμποτάζ φέρεται να εντοπίστηκε στο χωριό Giryi που βρίσκεται νότια της Sudzha στην περιοχή του Κουρσκ. Οι κάτοικοι της περιοχής βιντεοσκόπησαν μια μικρή ουκρανική στρατιωτική φάλαγγα να περνάει από τους δρόμους. Η ουκρανική ομάδα πιθανότατα πραγματοποιούσε επιχείρηση αναγνώρισης στην περιοχή. Η ουκρανική προπαγάνδα ισχυρίστηκε άλλη μια ψεύτικη νίκη διαδίδοντας ψέματα για την υποτιθέμενη επίθεση στην πόλη Belaya προς αυτή την κατεύθυνση. Τα ουκρανικά ψέματα διαψεύστηκαν εσπευσμένα από αναφορές από τον οικισμό που βρίσκεται υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο.

Μια άλλη ουκρανική επίθεση αποκρούστηκε κοντά στο χωριό Bezymeno στην περιοχή Belgorod.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές αντεπιθέσεις φέρνουν αποτελέσματα στο κύριο πεδίο της μάχης στην περιοχή του Κουρσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Μαρτινόβκα και ολοκληρώνουν την επιχείρηση εκκαθάρισης στο Σνάγκοστ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail