Η Ρωσία θα εξοπλίσει τον στρατό της Ινδονησίας με αντάλλαγμα μικροτσίπ

Photo: Sukhoi Design Bureau, 054, Sukhoi Su-57 by Anna Zvereva, CC BY-SA 2.0
Η "νεαρή τίγρης" της Ασίας, η Ινδονησία, θέλει να βοηθήσει τη Ρωσία να ξεπεράσει τις δυτικές κυρώσεις

Η Ινδονησία, η "νεαρή τίγρης" της Ασίας, θέλει να αγοράσει στρατιωτικές τεχνολογίες από τη Ρωσία με αντάλλαγμα τεχνολογίες παραγωγής μικροτσίπ και μικροκυκλωμάτων. Αυτό συζητήθηκε στη σύνοδο κορυφής στη Μόσχα.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ινδονησία επανεξετάζει τα σχέδια για την αγορά ρωσικών όπλων

Η επίσκεψη του εκλεγμένου προέδρου της Ινδονησίας και υπουργού Άμυνας Prabowo Subianto στη Μόσχα ήταν μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις στην ατζέντα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής αυτές τις ημέρες.

Η επίσκεψη ξεκίνησε την Τετάρτη με μια συνάντηση σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Subianto διετέλεσε υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας υπό τον πρόεδρο Joko Widodo, οπότε διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία.

Η στρατιωτική συνεργασία καλύπτει διάφορες πτυχές: από την ανταλλαγή στρατιωτικών τεχνολογιών μέχρι κοινές ασκήσεις. Σύμφωνα με την ινδονησιακή ιστοσελίδα kompasiana.com, η Ρωσία, "με την υπεροχή της στην αμυντική βιομηχανία, μπορεί να παράσχει στην Ινδονησία πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογίες".

Η Ινδονησία θέλει να επανεξετάσει τα σχέδιά της για την αγορά ρωσικών όπλων συνολικής αξίας 850 εκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi. Η Ινδονησία είναι έμπειρος χρήστης ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών. Η νησιωτική χώρα διαθέτει ήδη μαχητικά αεροσκάφη Su-27 και Su-30.

Πριν από μερικά χρόνια, η Ινδονησία προσπάθησε να αγοράσει το μαχητικό Su-35. Ωστόσο, η συμφωνία ακυρώθηκε ή τουλάχιστον αναβλήθηκε. Δεν αποκλείεται η Ινδονησία να ενδιαφέρεται τώρα για το υπερσύγχρονο ρωσικό μαχητικό Sukhoi Su-57. Σε κάθε περίπτωση, ο Subianto μίλησε για τέτοια σχέδια.

Η Ινδονησία εξετάζει τον "αντίπαλό" της - τη Μαλαισία που έχει ήδη σχέδιο αγοράς του Sukhoi Su-57. Για τη Ρωσία, αυτό σημαίνει έσοδα από το συνάλλαγμα με υψηλό περιθώριο κέρδους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Ινδονησία όσο και η Μαλαισία έχουν ανακοινώσει την επιθυμία τους να ενταχθούν στις BRICS. Η Μαλαισία έχει ήδη υποβάλει αίτηση.

Ο στρατός της Ινδονησίας ήταν ο ισχυρότερος της περιοχής με τη βοήθεια της ΕΣΣΔ

Το αποκορύφωμα της συνεργασίας της Ρωσίας με την Ινδονησία έπεσε στο τέλος της δεκαετίας του 1950 - αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν η ΕΣΣΔ βοήθησε τον στρατό της χώρας να γίνει ο καλύτερος στρατός στην Ανατολική Ασία.

Μεταξύ 1959 και 1965, η Ρωσία παρείχε στην Ινδονησία ένα καταδρομικό, 14 αντιτορπιλικά, 14 υποβρύχια, οκτώ ανθυποβρυχιακές περιπολίες, 20 πυραυλακάτους και αρκετές τορπιλακάτους και κανονιοφόρους. Οι Ινδονήσιοι πεζοναύτες έλαβαν σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένα και αμφίβια οχήματα, καθώς και ναυτική αεροπορία: ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα και βομβαρδιστικά Ilyushin Il-28.

Η Ινδονησία θα βοηθήσει τη Ρωσία με προηγμένες ηλεκτρονικές τεχνολογίες

"Θεωρούμε τη Ρωσία μεγάλο φίλο της Ινδονησίας και θα ήθελα να συνεχίσω να αναπτύσσω τις σχέσεις με τη χώρα σας", δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ινδονησία είναι έτοιμη να προσελκύσει ρωσικές επενδύσεις στην οικονομία της χώρας. Η Ρωσία μπορεί να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό.

Η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πρόκειται για ένα έθνος πλούσιο σε πλουτοπαραγωγικές πηγές με πληθυσμό άνω των 270 εκατομμυρίων κατοίκων. Όντας η 7η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σε όρους ΑΕΠ, προβλέπεται να εισέλθει στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου μέχρι το 2024. Η Ινδονησία είναι επίσης γνωστή για τον νεαρότερο πληθυσμό της στην περιοχή - το 25% του πληθυσμού είναι κάτω των 15 ετών. Η Ινδονησία είναι επίσης μια τεράστια καταναλωτική αγορά. Η εισαγωγή της ψηφιοποίησης και των βιώσιμων βιομηχανιών, όπως η παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, έχει ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στα ηλεκτρονικά. Πολλές εταιρείες προηγμένης τεχνολογίας υλοποιούν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους στη χώρα.

Στην Ασία κυριαρχούσαν παλαιότερα οι οικονομίες "τίγρεις" της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Σιγκαπούρης και, στο γύρισμα του αιώνα, της Κίνας. Σήμερα, η Ινδία, το Βιετνάμ και η Ινδονησία εισέρχονται στο προσκήνιο ως σημαντικοί παίκτες στην περιφερειακή οικονομία και στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας.

Η Ινδονησία θα βοηθήσει αναμφίβολα τη Ρωσία να ξεπεράσει τις δυτικές κυρώσεις, μεταξύ άλλων στον τομέα της παραγωγής μικροτσίπ, στον οποίο έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail