Ρώσοι αιχμαλωτίστηκαν στο Κουρσκ και μεταφέρθηκαν με δεμένα μάτια σε άγνωστη κατεύθυνση

Freepen.gr - Αρκετοί Ουκρανοί μαχητές που συμμετείχαν στη διασυνοριακή επίθεση του Κιέβου στο Κουρσκ παραδέχθηκαν ότι «βοήθησαν στη μεταφορά» Ρώσων αμάχων σε άγνωστη τοποθεσία. Οι αποκαλύψεις ήρθαν όταν στους στρατιώτες - οι οποίοι είτε παραδόθηκαν είτε συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εισβολής - παρουσιάστηκαν αποδεικτικά βίντεο από τις δικές τους κάμερες σώματος.

Το υλικό δείχνει ένοπλους Ουκρανούς μαχητές να συνοδεύουν Ρώσους άνδρες -μερικοί από αυτούς χτυπημένοι, με δεμένα μάτια και δεμένα χέρια- από ιδιωτικές κατοικίες και να τους σπρώχνουν με τη βία σε ένα φορτηγό. Πιστεύεται ότι πρόκειται για πολίτες που απήχθησαν στο χωριό Goncharovka, περίπου 8 χιλιόμετρα από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι κλήθηκαν να αναπτύξουν το υλικό και να εξηγήσουν ποιον φόρτωναν στο όχημα και γιατί. Ένας από τους αιχμαλώτους πολέμου ισχυρίστηκε ότι οι άνδρες ήταν Ρώσοι στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν από τους Ουκρανούς, αλλά παραδέχθηκε πως τουλάχιστον τρεις από αυτούς ήταν στην πραγματικότητα «πολίτες που βρίσκονταν εκεί και επισκέπτονταν κάποιον».

Ο συλληφθείς Ουκρανός στρατιώτης επέμεινε ότι η μονάδα τους είχε απλώς ως αποστολή να συγκεντρώσει τους ανθρώπους και να τους παραδώσει στη στρατιωτική αστυνομία. Υποστήριξε πως δεν γνώριζαν γιατί είχαν συλληφθεί οι πολίτες, επαναλαμβάνοντας ότι το καθήκον τους ήταν απλώς να τους μεταφέρουν. 

Οι Ουκρανοί δήλωσαν ότι υπηρετούσαν στο στρατό από την άνοιξη του περασμένου έτους ως ανιχνευτές, αν και όχι στον «τομέα εξειδίκευσής» τους. Ένας αιχμάλωτος πολέμου παραδέχθηκε πως είχε εκπαιδευτεί στη Γερμανία, ενώ ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει μόνο βασική στρατιωτική εκπαίδευση.

* Το σχετικό βίντεο είναι δημοσιευμένο στο RT. Η αρχική φωτογραφία είναι από το βίντεο

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail