Η Γεωργία είναι η επόμενη χώρα που μπορεί να αντιμετωπίσει μια υψηλού προφίλ απόπειρα δολοφονίας

Η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Γεωργίας (SSS) ενημέρωσε το κοινό ότι ερευνά μια εγκληματική ομάδα που συνδέεται με την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία σχεδίαζε να δολοφονήσει τον ιδρυτή του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο. Σύμφωνα με το RT, ο πρωθυπουργός Irakli Kobakhidze υποστήριξε πως πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που βρίσκονταν πίσω από τις απόπειρες δολοφονίας του Σλοβάκου ομολόγου του Robert Fico και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, ενώ το Politico επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε πως η Γεωργιανή Λεγεώνα είναι υπόπτου.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Στις αρχές Μαΐου εξηγήθηκε γιατί «Η Γεωργιανή Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας & η Γεωργιανή Λεγεώνα βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου», δηλαδή επειδή η εν λόγω φιλοαμερικανική ένοπλη ομάδα μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην καταλυτική επίδραση ενός ξεσπάσματος αστικής τρομοκρατίας πριν, κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου. Η ανάλυση που προηγήθηκε ακολούθησε την αποτυχημένη απόπειρα των ταραξιών να εισβάλουν στο κοινοβούλιο πάνω από μια εβδομάδα πριν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νομοθεσία της χώρας τους περί ξένων πρακτόρων, εμπνευσμένη από τη FARA.

Εν ολίγοις, αν και το κυβερνών συντηρητικό-εθνικιστικό κόμμα φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δεν θέλει να παραδώσει την κυριαρχία της χώρας στη Δύση σε αντάλλαγμα και γι' αυτό έχει στοχοποιηθεί για αλλαγή καθεστώτος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η αντικατάσταση του γεωργιανού ονείρου με δυτικές μαριονέτες θα οδηγούσε στην καταστροφή της παραδοσιακής τους κοινωνίας από τις διαδιδόμενες από τις «ΜΚΟ» φιλελεύθερες-παγκοσμιοποιητικές αξίες, εξ ου και η ανάγκη για τον νόμο περί ξένων πρακτόρων, αλλά υπάρχουν και γεωπολιτικές συνέπειες.

Οι αρχές προειδοποίησαν πέρυσι ότι η προηγούμενη απόπειρα ανατροπής τους αποσκοπούσε στο άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου κατά της Ρωσίας, ενώ υπάρχει επίσης η πιθανότητα ένα καθεστώς μαριονέτας να επιτρέψει στη Γεωργία να χρησιμοποιηθεί από το ΝΑΤΟ για να στείλει περισσότερη ένοπλη βοήθεια στην Αρμενία για την προετοιμασία ενός νέου πολέμου κατά του Αζερμπαϊτζάν. Το γεωργιανό όνειρο θέλει να μείνει έξω από όλες τις περιφερειακές συγκρούσεις, σε τέτοιο βαθμό που δεν έχει επιβάλει καν κυρώσεις στη Ρωσία, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη επιχείρημα κατά της συνέχισης της διακυβέρνησής τους από την πλευρά της Δύσης.

Μιλώντας για τη Ρωσία, η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της δημοσίευσε μια δήλωση στις αρχές Ιουλίου, στην οποία προειδοποιούσε πως η Δύση ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί τις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου ως αφορμή για μια ακόμη απόπειρα αλλαγής καθεστώτος, και είναι πιθανό να μοιράστηκαν πληροφορίες σχετικά με αυτό με τους Γεωργιανούς ομολόγους τους. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το Politico ανέφεραν ότι ορισμένα μέλη της Γεωργιανής Λεγεώνας έχουν συλληφθεί για ανάκριση, ενώ ο αρχηγός τους ισχυρίστηκε ότι άλλοι 300 έχουν προστεθεί στον κατάλογο των καταζητούμενων.

Αν και συγκριτικά μικρή σε αριθμό, αυτή η φιλοαμερικανική ένοπλη ομάδα θα μπορούσε να διαδραματίσει παρόμοιο ρόλο στην Τιφλίδα αργότερα φέτος, όπως το Τάγμα Αζόφ στο Κίεβο πριν από λίγο περισσότερο από μια δεκαετία κατά τη διάρκεια του «EuroMaidan», κάτι που εξηγήθηκε στην προηγούμενη ανάλυση που παρατίθεται στον υπερσύνδεσμο σχετικά με το γιατί βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου με την SSS. Η πιο αποτελεσματική πολιτική «Δημοκρατικής Ασφάλειας» που μπορεί να εξαγγείλει το Γεωργιανό Όνειρο αυτή τη στιγμή είναι η απαγόρευση της Γεωργιανής Λεγεώνας ως τρομοκρατικής ομάδας, εάν η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη τους συνδέει με το σχέδιο δολοφονίας.

Το να τους επιτραπεί να συνεχίσουν να δρουν στο εσωτερικό της χώρας ατιμώρητοι θα αποτελούσε τεράστιο κίνδυνο για το εθνικό μοντέλο δημοκρατίας της Γεωργίας, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα ότι θα καταλύσουν ένα ξέσπασμα αστικής τρομοκρατίας πριν, κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τις επερχόμενες εκλογές κατ' εντολή των ΗΠΑ για αλλαγή καθεστώτος. Η πάταξη αυτής της ομάδας πριν από την ψηφοφορία θα εξουδετέρωνε σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά τους να διαταράξουν τη δημοκρατική διαδικασία και θα καθιστούσε τις σχετικές απειλές υβριδικού πολέμου πολύ πιο διαχειρίσιμες για τις αρχές.

Έχοντας επίγνωση ότι το παράθυρο ευκαιρίας για την αποσταθεροποίηση της χώρας τους μπορεί σύντομα να κλείσει, η Γεωργιανή Λεγεώνα μπορεί να προσπαθήσει απεγνωσμένα να πραγματοποιήσει μια υψηλού προφίλ απόπειρα δολοφονίας στο εγγύς μέλλον, ακόμη και αν δεν είναι εναντίον του ιδρυτή του κυβερνώντος κόμματος, αλλά εναντίον κάποιου άλλου, όπως ο πρωθυπουργός, και χρησιμοποιήσουν ένα εξιλαστήριο θύμα αντί για τα δικά τους μέλη. Επομένως, όλοι θα πρέπει να παρακολουθούν πολύ στενά τη Γεωργία, καθώς εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο μάχης του Νέου Ψυχρού Πολέμου, δεδομένης της γεωστρατηγικής της σημασίας στη δυναμική της ευρύτερης περιοχής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail