Αναλυτής: Η Τουρκία εμπλέκεται εν μέρει στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας

pixabay / sulox32
Freepen.gr - Η Τουρκία συμμετέχει εν μέρει στις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενώ η πίεση της κυβέρνησης των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγκάζει την Άγκυρα να παίξει ενάντια στο χρόνο, δήλωσε στο RIA Novosti ο Τούρκος αναλυτής Engin Ozer.

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει την Τουρκία με συνέπειες εάν δεν περιορίσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία μιας σειράς αμερικανικών προϊόντων. Όπως δήλωσε στους Financial Times ο υφυπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Μάθιου Άξελροντ, "χρειαζόμαστε την Τουρκία για να μας βοηθήσει να σταματήσουμε (...) τη ροή αμερικανικής τεχνολογίας προς τη Ρωσία". Πηγή στην τουρκική πρωτεύουσα δήλωσε νωρίτερα στο RIA Novosti πως η Τουρκία δεν εμπλέκεται στη διαδικασία παράκαμψης των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

"Στην πραγματικότητα, βιώνουμε ήδη μια διαδικασία κατά την οποία η Άγκυρα συμμετέχει "εν μέρει" στις αντιρωσικές κυρώσεις. Η πιο σημαντική από τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση της Άγκυρας είναι ότι οι τουρκικές κρατικές τράπεζες έχουν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό τις νομισματικές συναλλαγές με τη Ρωσία. Μετά τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία πέρυσι και την απόφαση του προέδρου Ερντογάν να εξομαλύνει τις σχέσεις του με τις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισε η μερική συμμετοχή στις αντιρωσικές κυρώσεις", δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το οποίο ηττήθηκε στις τοπικές (δημοτικές) εκλογές, θα πρέπει να ξεκινήσει επειγόντως μια ορατή διαδικασία χαλάρωσης της πίεσης στην οικονομία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail