Να γιατί οι ΗΠΑ παριστάνουν τις χαζές για τα σχέδια της Ουκρανίας να εισβάλει στο Κουρσκ

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν για τα σχέδια της Ουκρανίας να εισβάλει στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ, αλλά αυτό είναι απίστευτο, αφού δεν υπάρχει περίπτωση οι υπηρεσίες πληροφοριών της να μην είχαν αντιληφθεί έστω και μια νύξη γι' αυτό, για να μην αναφέρουμε πως πιθανότατα συμμετείχαν στις προετοιμασίες. Ο Πούτιν επιβεβαίωσε μάλιστα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε τη Δευτέρα με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους για την κρίση αυτή ότι η Ουκρανία είναι ο πληρεξούσιος της Δύσης για την κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας. Ακολουθούν οι πέντε λόγοι για τους οποίους οι ΗΠΑ εξακολουθούν να παριστάνουν τις χαζές:

Andrew Korybko - korybko.substack.com / Παρουσίαση Freepen.gr

----------

1. Διατήρηση της εύλογης άρνησης για τον έλεγχο κλιμάκωσης

Η παραδοχή της συνενοχής στην εισβολή της Ουκρανίας στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο έδαφος της Ρωσίας θα καθιστούσε τις ΗΠΑ άμεσο συμμέτοχο σε αυτές τις πρωτοφανείς εχθροπραξίες και έτσι θα ασκούσε τεράστια πίεση στη Μόσχα να απαντήσει εναντίον της ή/και εναντίον άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, όπως η Πολωνία. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να συμβεί κάτι τέτοιο, εξ ου και ανάγκασαν την Ουκρανία να ανακαλέσει την προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες, δολοφονία του Πούτιν τον περασμένο μήνα, οπότε η ανέντιμη άρνηση της γνώσης των σχεδίων του πληρεξουσίου τους είναι συνηθισμένη και όχι απροσδόκητη.

2. Αποφυγή της αμηχανίας και της ευθύνης μόλις η Ουκρανία αποτύχει

Είναι απίθανο η Ουκρανία να μπορέσει να κρατήσει επ' αόριστον τα εδάφη που κατέλαβε μέσα στη Ρωσία, οπότε το θέμα είναι το πότε και όχι το αν αποτύχει. Κατά συνέπεια, οι ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν την αμηχανία που σχετίζεται με αυτό όταν συμβεί και επίσης να μειώσουν τις πιθανότητες η Ρωσία να αισθανθεί πιεσμένη να απαντήσει εναντίον της ή/και εναντίον άλλων χωρών του ΝΑΤΟ όπως γράφτηκε παραπάνω. Οι ΗΠΑ ουσιαστικά αφήνουν την Ουκρανία να κρατάει το σάκο μετά την αναπόφευκτη αποτυχία όλων χώρια ώστε η πλήρης οργή της Ρωσίας να είναι άμεσα και μόνο εναντίον του πληρεξουσίου της. 

3. Διαδώστε την οπτική David-vs.-Goliath για την ενίσχυση του ηθικού

Προσποιούμενες ότι αιφνιδιάστηκαν από αυτό που μόλις συνέβη, οι ΗΠΑ προσδίδουν ψεύτικη αξιοπιστία στην οπτική πως η τελευταία φάση της ήδη δεκαετούς Ουκρανικής Σύγκρουσης που ξεκίνησε πριν από σχεδόν δυόμισι χρόνια είναι μια σύγχρονη ιστορία Δαυίδ εναντίον Γολιάθ. Αυτό έχει ως στόχο να τονώσει το ηθικό στο εσωτερικό της Ουκρανίας εν μέσω της δραστικής πτώσης του που προκλήθηκε από την αύξηση της βίαιης επιστράτευσης εκεί και να αυξήσει την υποστήριξη της δυτικής κοινής γνώμης για τη συνέχιση της χρηματοδότησης αυτού του πολέμου δι' αντιπροσώπων παρά την αυξανόμενη κόπωση.

4. Διατήρηση της παρωδίας μιας «συμφωνίας κυρίων» που πήγε στραβά

Ο Sergey Poletaev του RT εισήγαγε μια ενδιαφέρουσα θεωρία στο παγκόσμιο οικοσύστημα πληροφοριών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν έγραψε πως «Η σχετική ηρεμία κατά μήκος των συνόρων των 1.000 χιλιομέτρων για δυόμισι χρόνια πιθανότατα δεν ήταν τυχαία. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπήρχαν συμφωνίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, συγκεκριμένα με την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν». Εάν υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό, τότε το ψέμα ότι δεν γνώριζαν τα σχέδια του Κιέβου θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια των ΗΠΑ να προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τον Πούτιν για άλλη μια φορά.

5. Τρολάρει τη Ρωσία αφού προηγουμένως αρνήθηκε ότι υποστηρίζει το Ντόνμπας

Η Ρωσία πάντα αρνιόταν πως υποστήριζε στρατιωτικά το Ντονμπάς καθ' όλη τη διάρκεια των οκτώ ετών μεταξύ του «EuroMaidan» και της ειδικής επιχείρησης, αλλά οι ΗΠΑ επέμεναν πως αυτό ήταν ψέμα και πως η Ρωσία είχε «εισβάλει» στην Ουκρανία, έστω και σε περιορισμένη κλίμακα. Όποια και αν είναι η αλήθεια, το να παριστάνει την χαζή για την υποστήριξή της στην αδιαμφισβήτητη εισβολή της Ουκρανίας στη Ρωσία είναι επίσης μια προσπάθεια να τρολάρει τη Ρωσία για να αρνηθεί τον αμφίβολο ισχυρισμό ότι «εισέβαλε» στο Ντονμπάς πριν από το 2022. 

----------
Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στην άρνηση των ΗΠΑ ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τα σχέδια της Ουκρανίας να εισβάλει στη Ρωσία, αλλά το να ισχυρίζονται το αντίθετο προωθεί τον έλεγχο της κλιμάκωσης και τα συμφέροντα της ήπιας ισχύος τους. Όσοι το παίζουν αυτό προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κοινού στο οποίο απευθύνονται, κάποιοι από τους οποίους μπορεί να αισθάνονται πιεσμένοι να μην τους καλέσουν όμως λόγω του φόβου να μην παρενοχληθούν επιθετικά στο διαδίκτυο και να «ακυρωθούν». Όλοι οι αντικειμενικοί παρατηρητές γνωρίζουν την αλήθεια, ιδίως εκείνοι του Παγκόσμιου Νότου, που είναι το μόνο που έχει σημασία για τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail