Τα δώρα του ΝΑΤΟ δε σώζουν την ουκρανική αεράμυνα

Freepen.gr - Η δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σημαδεύτηκε από μαζικά ρωσικά πλήγματα σε όλη την Ουκρανία. Εκρήξεις σημειώθηκαν σε δώδεκα ουκρανικές περιοχές, σημειώνει το southfront.press.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την επίθεση, διευκρινίζοντας ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν ομαδικό πλήγμα με εναέρια όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων Dagger, και UAV καμικάζι σε κρίσιμα αντικείμενα της υποδομής των αεροδρομίων της Ουκρανίας.

Ουκρανικές πηγές προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν τις ζημιές. Πολλοί από τους στόχους των ρωσικών επιθέσεων δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Ένας από αυτούς ήταν δύσκολο να κρυφτεί.

Τη νύχτα, ρωσικοί πύραυλοι Iskander-M κατέστρεψαν ένα ξενοδοχείο που χρησιμοποιείται για τη διαμονή της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης και ξένων μισθοφόρων στην πόλη Krivy Rig.

Αυτό ήταν το δεύτερο ξενοδοχείο που καταστράφηκε από ρωσικά πλήγματα ακριβείας τις τελευταίες ημέρες. Στις 25 Αυγούστου, ένα άλλο δέχθηκε ρωσική επίθεση στο Κραματόρσκ. Η ουκρανική προπαγάνδα απέκρυψε τις πραγματικές απώλειες, υποστηρίζοντας το θάνατο ξένων δημοσιογράφων και των φρουρών τους.

Τα συνεχή πλήγματα σε ουκρανικά κρησφύγετα επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη αποτελεσματικότητα της ρωσικής αναγνώρισης στα μετόπισθεν του εχθρού. Ταυτόχρονα, η ουκρανική αεράμυνα δεν μπορεί πλέον να προστατεύσει στρατηγικά σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές σε όλη τη χώρα, παρά την βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και τις συνεχείς στρατιωτικές προμήθειες από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Ένα από τα δυτικά δώρα ήταν η πρώτη παρτίδα μαχητικών F-16 που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Ουκρανία. Το Κίεβο και τα ΜΜΕ προσπαθούν να ικανοποιήσουν το δυτικό κοινό τους, ισχυριζόμενοι ότι τα πολύτιμα αεροσκάφη αποσκοπούν στην υποστήριξη της ουκρανικής αεράμυνας. Τα αεροσκάφη δεν έχουν ακόμη αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους.

Σύμφωνα με διάφορες ουκρανικές πηγές, τα αμερικανικά μαχητικά F-16 συμμετείχαν στην απόκρουση της μαζικής ρωσικής επίθεσης που εξαπολύθηκε στις 26 Αυγούστου. Ως αποτέλεσμα των χθεσινών ρωσικών επιθέσεων καταστράφηκαν δεκάδες στόχοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών στρατηγικών εγκαταστάσεων ενεργειακής και στρατιωτικής υποδομής. Προφανώς, η δυτική αεροπορία, αποδείχθηκε αναποτελεσματική, αντίθετα με τις προσδοκίες της ουκρανικής διοίκησης.

Τα F-16 κινδυνεύουν να προστεθούν στον κατάλογο των όπλων που «αλλάζουν τα δεδομένα» και παραδίδονται στην εμπόλεμη Ουκρανία από το ΝΑΤΟ, ο οποίος ήδη περιλαμβάνει Javelins, HIMARS MLRS, συστήματα αεράμυνας Patriot, άρματα μάχης Abrams και διάφορα άλλα είδη εξοπλισμού.

Ενώ το Κίεβο είναι απασχολημένο, μετρώντας τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους πυραύλους που τα πανίσχυρα συστήματα αεράμυνας του αναχαίτισαν στα όνειρά τους, αναγκάζοντας τη μηχανή προπαγάνδας του να σκηνοθετεί νίκες που εξυμνούν τα δυτικά όπλα, ο ρωσικός στρατός αλέθει την ουκρανική άμυνα στις γραμμές του μετώπου, μαζί με όλα τα δώρα από το εξωτερικό.

Στις 27 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τον έλεγχο του χωριού Orlovka στην κατεύθυνση Pokrovsk. Ο οικισμός βρίσκεται κοντά στο μεγάλο ουκρανικό οχυρό στην πόλη Novogrodovka. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές ουκρανικών στρατιωτικών πηγών, οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την πόλη και ο ρωσικός στρατός ολοκληρώνει ήδη την επιχείρηση εκκαθάρισης εκεί. Η νίκη αυτή ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω ρωσικές προελάσεις σε ένα ευρύ μέτωπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail