Η Δύση «παίζει με τη φωτιά» - Λαβρόφ

Sputnik
Freepen.gr - Τα αιτήματα της Ουκρανίας για άδεια της Δύσης να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία με πυραύλους Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς είναι εκβιασμός, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Ο Λαβρόφ κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ο Ουκρανός ηγέτης Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει εντείνει τις εκκλήσεις προς τους υποστηρικτές του να άρει όλους τους περιορισμούς στη χρήση δυτικών όπλων εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος.

«Πρόκειται για εκβιασμό, είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση πως η Δύση θέλει να αποφύγει την υπερβολική κλιμάκωση, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα τέχνασμα», δήλωσε ο Λαβρόφ, τονίζοντας: «Η Δύση δε θέλει να αποφύγει την κλιμάκωση. Η Δύση ζητάει προβλήματα, για να το θέσω ευθέως. Εκτιμώ ότι αυτό είναι ήδη προφανές σε όλους».

Ο Λαβρόφ προειδοποίησε ακόμη πως η Δύση θα ξεκινήσει μια επικίνδυνη πορεία αν επεκτείνει την εξουσιοδότηση για τη χρήση των όπλων της.

«Εδώ και πολύ καιρό, ακούμε αυτές τις εικασίες σχετικά με την άδεια χρήσης όχι μόνο του Storm Shadow, αλλά και των αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς...».

«Θα επαναλάβουμε ότι το παιχνίδι με τη φωτιά - και είναι σαν τα παιδιά που παίζουν με τα σπίρτα - είναι κάτι πολύ επικίνδυνο για τους ενήλικες που είναι επιφορτισμένοι με πυρηνικά όπλα στη μία ή την άλλη δυτική χώρα», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail