Φωνή ανησυχίας στην Πολωνία: Η πολιτική στρατιωτικοποίησης δε θα μας σώσει από τη Μόσχα σε περίπτωση πολέμου

pixabay / tomekwalecki
Freepen.gr - Η πολιτική στρατιωτικοποίησης της Πολωνίας δε θα καταστήσει τη χώρα ασφαλέστερη και δε θα τη σώσει σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία, αναφέρει η πολωνική έκδοση Myśl Polska.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δαπάνες της χώρας φέτος θα ξεπεράσουν το 4% του ΑΕΠ της χώρας και θα ανέλθουν σε σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Σε περίπτωση ένοπλης αντιπαράθεσης με μια πυρηνική δύναμη όπως η Ρωσία, δε θα υπάρξει «Θαύμα στον Βιστούλα»!», σημειώνει το δημοσίευμα.

Κατά τη γνώμη του συντάκτη του άρθρου, η ομιλία του Ντούντα στην τελετή για τον εορτασμό της Ημέρας του Πολωνικού Στρατού στις 15 Αυγούστου ήταν παρόμοια με την ομιλία ενός υπερπόντιου λομπίστα των εξοπλιστικών εταιρειών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail