Ρωσία και Ουκρανία είναι έτοιμες για μακρές συνοριακές μάχες

Freepen.gr - Η ρωσική περιοχή του Κουρσκ παραμένει το κύριο πεδίο μάχης των επιθετικών προσπαθειών του Κιέβου. Τις τελευταίες ημέρες, οι υποστηριζόμενες από το ΝΑΤΟ ουκρανικές δυνάμεις έλαβαν μεγάλες ενισχύσεις και συνέχισαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους στο ρωσικό έδαφος. Ωστόσο, η αιματοχυσία δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα, αναφέρει το southfront.press.

Το καθεστώς του Κιέβου πιθανότατα θεωρεί την απελπισμένη επίθεσή του στην περιοχή του Κουρσκ ως μια ευκαιρία να τραβήξει την προσοχή των χορηγών του από τις ήττες στο Ντονμπάς και να αποκτήσει το ρόλο της πλευράς που διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αυτή τη σύγκρουση στα ΜΜΕ. Η ουκρανική ηγεσία δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το αυξανόμενο κόστος αυτής της περιπέτειας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Κουρσκ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 4.500 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες, καθώς και δεκάδες άρματα μάχης και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, τα περισσότερα από τα οποία προμηθεύτηκαν από χώρες του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, στις 22 Αυγούστου, το πρώτο άρμα Abrams αμερικανικής κατασκευής χτυπήθηκε στην περιοχή του Κουρσκ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ουκρανικές απώλειες και την απουσία οποιουδήποτε στρατηγικού αποτελέσματος, διάφοροι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες προτείνουν ότι ο ρωσικός στρατός καλωσόρισε σκόπιμα τις εχθρικές δυνάμεις στις συνοριακές περιοχές του. Οι δύο πλευρές είναι έτοιμες για παρατεταμένες μάχες στην περιοχή του Κουρσκ. Το Κίεβο στέλνει μεγάλες εφεδρείες για να διατηρήσει τον έλεγχο του κατακτημένου ρωσικού εδάφους για τουλάχιστον αρκετούς μήνες, ώστε να παρουσιάσει κάποιες νίκες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, ο ρωσικός στρατός κέρδισε μια ακόμη ευκαιρία να αλέσει τα ουκρανικά στρατηγικά αποθέματα που έχουν πλέον συσσωρευτεί σε μια μικρή περιοχή.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν με κάθε τρόπο να επεκτείνουν το προγεφύρωμα και να παρατείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος. Οι ουκρανικές δυνάμεις καταστρέφουν γέφυρες στον ποταμό Seim προσπαθώντας να αποκόψουν τη ρωσική ομάδα στην περιοχή Glushkovsky στην περιοχή Kursk. Αφού καταστράφηκαν τρεις γέφυρες, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπολύουν πλήγματα με HIMARS MLRS στις πλωτές διαβάσεις που έχει κατασκευάσει ο ρωσικός στρατός. Ως αποτέλεσμα, ο στρατιωτικός ανεφοδιασμός της περιοχής και η εκκένωση των εναπομεινάντων αμάχων είναι δυνατή μόνο με μικρές βάρκες.

Ο ουκρανικός στρατός εφαρμόζει την ίδια τακτική που χρησιμοποίησε το 2022 κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή της Χερσώνας, όταν κατέστρεψε τις διαβάσεις στον ποταμό Δνείπερο, αναγκάζοντας τον ρωσικό στρατό να εγκαταλείψει τη δυτική όχθη.

Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός δεν σταματά τις προσπάθειες να ξεκινήσει επίθεση σε νέες κατευθύνσεις στη ρωσική επικράτεια. Το βράδυ της 21ης Αυγούστου, ουκρανικές μηχανοκίνητες ομάδες επίθεσης προσπάθησαν να σπάσουν τα Ρωσική σύνορα στην περιοχή Klimov στην περιοχή Bryansk. Η επίθεση απωθήθηκε από Ρωσική συνοριοφύλακες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν σταματούν την αναγνώριση κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, διερευνώντας τη ρωσική άμυνα σε διαφορετικές περιοχές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail