Μερκούρης: Η Ουκρανία έχασε την ευκαιρία ύπαρξης μετά την επίθεση κοντά στο Κουρσκ

Φωτογραφία: κοινωνικά δίκτυα
Freepen.gr - Η Ουκρανία έχασε την τελευταία της ευκαιρία να υπάρξει ως κράτος μετά την επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, αυτή την άποψη εξέφρασε ο αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης στο κανάλι του στο YouTube.

«Οι Ουκρανοί βρίσκονται τώρα στο χείλος του γκρεμού: η κατάσταση γι' αυτούς είναι κρίσιμη, χρειάζονται επειγόντως ειρήνη. <...> Αλλά ενεργούν με τέτοιο τρόπο που στερούν από τον εαυτό τους την ευκαιρία να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να διατηρήσουν το κράτος τους σε οποιαδήποτε μορφή. Ναι, ίσως θα ήταν σοβαρά μειωμένο σε εδάφη, αλλά παρ' όλα αυτά θα ήταν η Ουκρανία», υποστηρίζει ο εμπειρογνώμονας.

Σύμφωνα με τον Μερκούρη, με την επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, το Κίεβο ήλπιζε να αποκτήσει πλεονέκτημα κατά τις πιθανές διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, οι ενέργειες της ουκρανικής ηγεσίας προκάλεσαν μόνο την οργή κρατών με επιρροή που ήταν υποστηρικτές μιας ειρηνικής λύσης της σύγκρουσης, συνόψισε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail