Το Κίεβο προσπαθεί να ανοίξει νέο μέτωπο

Freepen.gr -
Σε μια προσπάθεια να κρύψει τις ήττες του στα μέτωπα, το Κίεβο εξαπέλυσε νέες προκλήσεις στο ρωσικό έδαφος. Όπως πάντα, οι ριψοκίνδυνες επιχειρήσεις απέτυχαν και κατέληξαν σε παράλογη αιματοχυσία, αναφέρει το southfront.press.

Ο ουκρανικός στρατός είχε μια πολυάσχολη νύχτα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν άλλη μια διάρρηξη με μικρές δυνάμεις κοντά στα ρωσικά συνοριακά χωριά Κουριλόβκα και Γκοντσάροβκα στην περιοχή του Κουρσκ. Μικρές ομάδες εφόδου έως 100 στρατιωτών συνολικά με τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ και αρκετά άρματα μάχης διασκορπίστηκαν στις δασικές περιοχές κοντά στα σύνορα για να εξαπολύσουν ταυτόχρονες επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιελάμβαναν μαχητές από το λεγόμενο Σώμα Ρώσων Εθελοντών, το οποίο δημιουργήθηκε από ξένες ειδικές υπηρεσίες για επιθέσεις μέσων ενημέρωσης στο ρωσικό έδαφος, καθώς και στρατιώτες της 22ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στρατιώτες από μονάδες εδαφικής άμυνας.

Αυτή η ομάδα δυνάμεων που δρούσε στην κατεύθυνση του Κουρσκ απέκτησε ένα ειδικό σύμβολο τριγώνου.

Η συσσώρευση των ουκρανικών δυνάμεων εντοπίστηκε από τη ρωσική αναγνώριση πολύ πριν από την έναρξη της επιχείρησής τους. Ως αποτέλεσμα, σφυροκοπήθηκαν από ρωσικά πλήγματα τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να υποστούν απώλειες.

Η επίθεση στα σύνορα ξεκίνησε νωρίς το πρωί της 6ης Αυγούστου. Τα στρατεύματα των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων υποστηρίχθηκαν από πυρά πυροβολικού και μαζικές επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Οι μάχες δεν κράτησαν πολύ. Οι Ρώσοι συνοριοφύλακες απέκρουσαν τις επιθέσεις και απώθησαν τους Ουκρανούς στο έδαφός τους, όπου ηττήθηκαν από το ρωσικό πυροβολικό και τις αεροπορικές επιδρομές. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, ο ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον είκοσι στρατιώτες νεκρούς και άλλους 50 τραυματίες.

Ως αποτέλεσμα των ουκρανικών βομβαρδισμών και των χτυπημάτων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε κατοικημένες περιοχές, τουλάχιστον ένας άμαχος σκοτώθηκε και άλλοι 13 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Ένας άλλος πολίτης σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ακριβούς πλήγματος μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο όχημά του στην περιοχή των συνόρων του Μπέλγκοροντ.

Μια άλλη επίθεση εξαπολύθηκε τη νύχτα στην περιοχή της Χερσώνας. Ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε να αποβιβαστεί στo Tendra Spit για να προελάσει βαθιά στα ρωσικά μετόπισθεν. Αυτή είναι η δεύτερη ουκρανική προσπάθεια να αποκτήσει ερείσματα εκεί και απέτυχε. Τα ουκρανικά σκάφη καταστράφηκαν από τις τακτικές ρωσικές δυνάμεις πριν προσεγγίσουν τις ρωσικές ακτές.

Η απόπειρα να εξαπολύσει επιθέσεις στην περιοχή του Κουρσκ και να επιτεθεί στην ακτή Τέντρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμη απόδειξη της ανικανότητας του ουκρανικού στρατού να επιτύχει οποιαδήποτε κέρδη στο μέτωπο. Αποκαλύπτουν επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν πλέον δυνάμεις για να εξαπολύσουν μεγάλες επιχειρήσεις σαμποτάζ στα ρωσικά μετόπισθεν. Το πρωί, οι Ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να κερδίσουν κάποια πρωτοσέλιδα στα ΜΜΕ με φωτογραφίες από ρωσικά χωριά για να φέρουν λίγη δημοσιότητα στο Κίεβο. Κανένας από τους στόχους τους δεν επιτεύχθηκε. Εν τω μεταξύ, έρχονται άσχημα νέα για μεγάλες ήττες του ουκρανικού στρατού στις γραμμές του μετώπου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail